Atac armat la Rotterdam: trei persoane ucise. Motivul atacatorului, încă necunoscut

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
atac armat rotterdam

Un bărbat din Rotterdam a ucis trei oameni și a provocat două incendii, în după-amiaza zilei de joi. El și-a început atacul într-un apartament, apoi a continuat spre Centrul Medical Erasmus, unde acesta se pare că fusese student.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani este rezident olandez. El purta haine militare cu vestă antiglonț și a acționat pe cont propriu.

Nu se cunoaște, până la momentul publicării acestui articol, motivul atacului. Poliția locală a transmis că atacurile au avut ținte clare.

Primul atac a avut loc într-un apartament din Rotterdam, incendiat ulterior de către bărbat. El a împușcat mortal o femeie de 39 de ani și a rănit-o grav pe fiica sa, în vârstă de 14 ani. La câteva ore după atac, fata și-a pierdut viața.

Nu se cunoaște relația dintre atacator și familia ucisă de acesta, dar potrivit poliției acesta locuia în apropiere. Poliția a cerut ajutorul publicului în cercetarea circumstanțelor care au dus la acest incident.

Apoi, el s-a deplasat către Centrul Medical Erasmus, dintr-o zonă centrală a orașului, unde a deschis focul asupra unei săli de clasă de la spitalul universitar. Se pare că atacatorul ar fi fost student al acelei universități.

La centrul medical, atacatorul a ucis un bărbat de 46 de ani, profesor al universității și a provocat un incendiu.

„Suspectul era cunoscut forțelor de ordine, după ce în 2021 a fost cercetat și condamnat pentru abuz față de un animal”, a declarat procurorul șef din Rotterdam, Hugo Hillenaar.

Clipuri video de la fața locului arată zeci de oameni fugind, speriați, unii dintre ei în halate medicale. Suspectul a fost arestat în preajma helipadului spitalului, moment înregistrat de un martor.

Sursa: romania.europalibera.org

Foto: Open Rotterdam Facebook
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro