“Contestația la măsura arestului preventiv a fost amânată la Curtea de Apel Iași”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Cum s-a apărat Dumitru Buzatu în fața magistraților ieșeni 

Fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost din nou prezent la Curtea de Apel Iași. Magistrații Curții de Apel Iași au dezbatut joi, 28 septembrie 2023, contestația depusă de Dumitru Buzatu la măsura arestului preventiv. Această cauză a fost amânată la termenul anterior la cererea avocatului fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui. În cadrul ședinței de joi, magistrații au reunit contestația depusă de Buzatu cu cea depusă de expertul în dosar, Radu Judele, și sunt așteptați să se pronunțe cu privire la măsura preventivă dispusă în cazul acestuia.

Avocatul lui Dumitru Buzatu, Daniel Atasiei, a declarat că dezbaterile în acest dosar s-au finalizat, iar concluziile au fost trase cu privire la ambele situații. Astfel, completul Curții de Apel Iași va delibera și va emite o soluție în cursul zilei de mâine. Această soluție poate fi fie punerea în libertate a lui Dumitru Buzatu, fie menținerea acestuia în arest sau într-o altă formă de privare de libertate.

Este important de menționat că oricare ar fi soluția adoptată de instanță, aceasta nu înseamnă că Dumitru Buzatu este nevinovat sau vinovat. În prezent, se decide exclusiv dacă este necesară menținerea în arest preventiv a lui Buzatu în vederea bunei desfășurări a urmăririi penale.

Daniel Atasiei a încercat să convingă instanța că Dumitru Buzatu are vârsta și pregătirea profesională necesare pentru a înțelege riscurile unei proceduri judiciare împotriva dorinței sale și are capacitatea de a respecta toate regulile procesului penal.

Avocatul a mai adăugat că în ceea ce privește probele din dosar, încă le caută și că în urma parcurgerii materialelor de urmărire penală, concluzia sa nu s-a schimbat față de cea de ieri. El consideră în continuare că nu există probe suficiente pentru acuzațiile formulate. Totuși, Ministerul Public are o altă părere și acesta este un aspect care va fi discutat în continuare.

În concluzie, Dumitru Buzatu așteaptă decizia instanței privind măsura preventivă, iar avocatul său a susținut că indiferent de soluția adoptată, aceasta nu poate fi interpretată ca o vinovăție sau nevinovăție a sa.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Fostul președinte CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a ajuns din nou la Curtea de Apel Iași. Vă aducem aminte că magistraţii Curţii de Apel Iaşi dezbat, joi, 28 septembrie 2023, contestaţia depusă de Dumitru Buzatu la măsura arestului preventiv, cauza fiind amânată la termenul anterior la cererea avocatului fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui. Magistraţii au reunit contestaţia depusă de Buzatu cu cea depusă de expertul în dosar, Radu Judele, şi sunt aşteptaţi să se pronunţe joi şi cu privire la măsura preventivă dispusă în cazul acestuia.

„S-au finalizat dezbaterile în acest dosar. În cursul şedinţei de ieri (n.r. 27 septembrie), magistraţii judecători ai Curţii de Apel Iaşi au decis practic reunirea celor două sesizări, cea cu privire la domnul expert Judele şi la cea cu privire la domnul Buzatu.

Astăzi s-au pus concluzii cu privire la ambele situaţii. Urmează ca acest complet al Curţii de Apel să delibereze şi în cursul zilei de mâine să finalizeze o soluţie. Sigur că poate fi o soluţie de punere în libertate a domnului Buzatu sau poate fi o soluţie de menţinere a acestuia în stare de arest sau într-o altă formă de privare într-o formă de altă măsură preventivă.

Aş vrea să vă comunic faptul că indiferent care va fi soluţia, ea nu va semnifica în vreun fel că dacă va fi pus în libertate este nevinovat sau dacă va fi menţinut în stare de arest că este vinovat. Practic, la acest moment, se tranşează exclusiv problema dacă e necesară menţinerea în arest preventiv a domnului Buzatu pentru buna desfăşurare a urmăririi penale. Am încercat să conving instanţa de judecată că domnul Buzatu a ajuns la o vârstă şi are o pregătire profesională care îi permite să înțeleagă care sunt riscurile unei proceduri judiciare împotriva dorinţei sale şi are capacitatea să respecte toate regulile procesului penal.

Referitor la probele din dosar, eu încă le mai caut. Au fost 24 de ore foarte intense, am încercat pe cât posibil să parcurgem materialele de urmărire penală, n-aş spune că s-a schimbat cu ceva concluzia de ieri. Cred în continuare că în acuzaţiile care au fost formulate nu există aceste probatorii. Sigur, ministerul public este de o altă părere, suntem într-o expunere de motive”, a declarat Daniel Atasiei, avocatul lui Dumitru Buzatu

VIDEO AICIAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro