Art Battle Bucharest – competitie de pictura live si performance-uri artistice, pe 18 februarie la Palatul Bragadiru

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle

Cea de-a doua editie din Romania a competitiei de pictura live Art Battle va avea loc pe 18 februarie, la Palatul Bragadiru din Bucuresti (Calea Rahovei nr. 147 – 153) si aduce publicului o competitie live de pictura contra cronometru, performance-uri de improvizatie muzicala, dans contemporan, teatru si poezie contemporana si doua vernisaje, intr-un format nou de eveniment destinat consumului de arta. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

Pensulele sus, sa inceapa Art Battle!

            Promovand ideea competitiei de arta live intr-un context interactiv si accesibil publicului, concursul este structurat in trei runde a cate 20 de minute, doua de departajare si o finala iar artistii participanti au provocarea de a realiza o lucrare originala in fiecare runda.

            11 dintre artisti au fost alesi in urma open call-ului iar cel de-al doisprezecelea va fi selectat dintre artistii inscrisi inainte de inceperea primei runde competitionale. Cei 11 artisti sunt: Francesca Chebutiu, Medeea Stanescu, Ioana Badea, Stela Filip, Evghenia Gritscu, Ada Maria Loloiu, Ionela Kelemen, Dan-Armand Stancu, Cosmin Valceanu, Alexandra Teletin si Ninel Preda.

            Castigatorul competitiei va primi ca premiu o suma de bani si oportunitatea de a participa in competitia globala Art Battle.

Arta in multe forme, de experimentat in cadrul Art Battle

            Pe durata evenimentului va mai avea loc si o serie de performance-uri menite sa prezinte celor prezenti alte forme de expresie artistica, pe langa arta vizuala, intr-un demers ce isi propune sa prezinte potentialul colaborativ al asocierilor dintre arte.

            Seara va fi deschisa de un performance intuitiv, un moment de improvizatie libera la chitara si trompeta preparata asistata de loopuri sonore si alte electronice, cu Catalin Lungu, un muzician multi-instrumentist si autodidact din Bucuresti.

            Dupa prima runda de Art Battle, Diana Dragu, performer si coregraf, aduce un moment de improvizatie de dans contemporan despre iubire si despre cum se simte sa fii indragostit. si tot in pauza dintre primele doua runde, se vor deschide usile celor doua expozitii care au vernisajul in cadrul evenimentului, una cu o selectie de lucrari ale artistilor participanti dar si inscrisi in urma call-ului, care nu participa la competitie, si una a artistilor din echipa care face posibil Art Battle.

            Cel de-al treilea interval propune un moment de performance de poezie contemporana cu poetii Anca Chimoiu, Ligia Kesisian si Radu Nitescu, prezentat de Daravere concept store, concept gandit ca o expozitie colectiva curatoriata de Ana Toma, Anca Chimoiu si Claudiu Komartin. Magazinul este si un showroom neconventional de poezie, un loc de intalnire al scriitorilor si al artistilor in general cu publicul, un loc care aduna pasiuni culturale comune.

            Iar, inainte de anuntarea castigatorului celei de-a doua editii a Art Battle, publicul se mai poate bucura de un moment de teatru cu Teatrul Arthesium, care ofera cursuri de teatru si actorie tuturor persoanelor care isi doresc sa isi cultive pasiunea pentru arta sau care vor sa se redescopere prin arta, sa invete sa isi gestioneze mai bine emotiile sau sa isi dezvolte dictia si abilitatile de public speaking.

            Pe durata evenimentului un DJ set va tine publicul in miscare toata seara, iar atmosfera va fi asigurata de Miru, muzician, MC si fondatoare a galeriei de arta urbana Doi si Una.

            Programul complet al evenimentului poate fi vazut pe site-ul https://celuladearta.ro/, iar biletele pentru public pot fi achizitionate de pe LiveTickets.
            Art Battle propune un concept inspirat din rap battles, o forma de arta stradala ce consta intr-o confruntare lirica intre doi sau mai multi rapperi, care isi demonstreaza in fata unui juriu si a publicului agilitatea lirica, inteligenta si prezenta scenica printr-un duel verbal. De la prima editie care a avut loc in 2021 in New York, Art Battle promoveaza ideea competitiei de arta live si a ajuns sa aiba peste 2.000 de editii in 20 de tari din toata lumea.

            Prima editie a Art Battle Bucharest a avut loc pe 3 decembrie la Art Hub si la competitie au participat 12 artisti din capitala – studenti la arta, pictori amatori si profesionisti.

            Cea de-a doua editie este organizata de e-consulting, The Hub & Celula de Arta.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro