Aplicația 3D dezvăluie cartierul pierdut Mughrabi din Vechiul Oraș al Ierusalimului.

BY: stiridinromania.ro In Magazin
3D app uncovers lost Mughrabi quarter of Jerusalem's Old City

Un nou aplicație 3D poate ajuta la descoperirea istoriei orașului vechi din Ierusalim. Aplicația este numită “Mughrabi 3D” și a fost creată de cercetătorii de la Universitatea din Tel Aviv și de la Muzeul Israel.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale aplicației este capacitatea sa de a descoperi structuri vechi și importante care au fost pierdute în timp. Într-un recent studiu, aplicația a fost utilizată pentru a descoperi o poartă pierdută numită “Poarta Mughrabi”.

Această poartă a fost una dintre cele mai importante intrări în orașul vechi din Ierusalim și a fost folosită timp de secole. Cu toate acestea, în secolul al XX-lea, poarta a fost demolată și înlocuită cu o scară. Din acest motiv, mulți oameni au crezut că poarta a fost pierdută pentru totdeauna.

Cu ajutorul aplicației Mughrabi 3D, cercetătorii au putut să reconstruiască poarta și să vadă cum arăta înainte de a fi demolată. Acest lucru a fost posibil prin utilizarea unei tehnologii 3D care a permis cercetătorilor să creeze o imagine digitală a poartei.

Aplicația Mughrabi 3D este o mare realizare pentru cercetători, deoarece poate ajuta la descoperirea unor lucruri importante din trecut care altfel ar fi fost pierdute pentru totdeauna. Cu ajutorul acestei aplicații, orașul vechi din Ierusalim poate fi explorat și studiat într-un mod nou și interesant.

În concluzie, aplicația Mughrabi 3D este o mare realizare pentru cercetători și poate ajuta la descoperirea unor lucruri importante din trecut. Această aplicație ar putea fi utilizată în viitor pentru a descoperi alte structuri pierdute și pentru a înțelege mai bine istoria orașului vechi din Ierusalim.

Sursa si foto: techxplore.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Vopseaua SPOR A+ pentru calitatea aerului la interior susține Salvamont România și încurajează ieșirile în natură

Începând din 2017, 30 de structuri Salvamont, dintre cele 38 existente, au beneficiat de materiale necesare pentru renovarea a...

Read More...

China mediază un acord între grupurile palestiniene privind încetarea diviziunilor și formarea unui guvern de uniune națională

Cele două grupuri au semnat Declarația de la Beijing privind „încetarea diviziunii și consolidarea unității palestiniene”, potrivit televiziunii de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro