Analiza REI: Aproximativ 5 miliarde euro fonduri nerambursabile au la dispozitie companiile si autoritatile locale pentru investitii in panouri fotovoltaice, digitalizare, reciclare sau productie, in prima jumatate a anului. Ce proiecte pot fi implementate?

BY: stiridinromania.ro In Articole, Magazin

Nu mai putin de 12 programe mari de finantare sunt disponibile companiilor si autoritatilor publice in prezent si in perioada urmatoare;

Schemele de finantare din prima jumatate a acestui an sunt dedicate atat companiilor nou-infiintate (start-up), IMM, intreprinderilor mari si autoritatilor publice;

Ce apeluri sunt deschise sau se vor deschide in perioada urmatoare?

Nu mai putin de 12 programe de finantare, ce totalizeaza aproximativ 5 miliarde de euro, au la dispozitie companiile si autoritatile publice locale in urmatoarele luni, in cea mai generoasa perioada de finantari nerambursabile din istoria tarii noastre, potrivit unei analize REI, grup de companii specializate in atragerea de fonduri europene si ajutoare de stat, cu o echipa de peste 80 de specialisti, in 13 birouri la nivel national, situata in top 3 companii de profil din Romania.

Potrivit datelor REI, un numar de sapte scheme de finantare din prima jumatate a acestui an sunt dedicate atat companiilor nou-infiintate (start-up), IMM, cat si intreprinderilor mari, care pot aplica pentru finantarea nerambursabila a proiectelor de productie, digitalizare, cresterea eficientei energetice sau reciclare, cu alocari totale ce depasesc 2 miliarde de euro.

De cealalta parte, sectorul public beneficiaza de un numar de cinci masuri de sprijin pentru modernizarea si digitalizarea unitatilor de invatamant, imbunatatirea retelei de apa si canalizare din localitati sau investitii in cresterea eficientei energetice a cladirilor publice, prin instalarea de panouri fotovoltaice, cu alocari totale de circa 3 miliarde de euro.

„2023 este anul in care incepem sa vedem rezultatele proiectelor depuse in ultimii doi ani si este si momentul in care vom vedea lansate pe piata schemele cu alocari mari si foarte mari in domenii cheie, unde banii europeni sunt vitali pentru dezvoltare. Ne asteptam la un interes urias in proiectele de investitii in instalarea de solutii pentru cresterea eficientei energetice – unde avem alocate peste 1,5 miliarde de euro – atat pentru sectorul public, cat si cel privat, in digitalizare – sesiune care se deschide la 15 februarie sau alocarile masive destinate sectorului educational ori intrastructurii de apa si canalizare. Anul 2022 a fost un exercitiu fantastic si un test care ne-a aratat ca suntem pregatiti sa facem fata valului de finantari din anii urmatori, iar inceputul acestui an ne prinde mai pregatiti ca niciodata, cu o echipa de profesionisti si specialisti in domeniul atragerii de fonduri nerambursabile – atat pentru companii, cat si pentru autoritati publice”, a declarat Roxana Mircea, managing partner REI Grup.

Despre REI Grup

REI FINANCE ADVISORS si REI INTERNATIONAL CONSULTING, parte a REI Grup, sunt companii specializate in elaborarea, implementarea si monitorizarea proiectelor de investitii atat prin fonduri europene nerambursabile (Programul Operational Regional, Programul Operational Infrastructura Mare, PNDR), cat si pe scheme de ajutor de stat (HG 495/2014, HG 807/2014, HG 332/2014, OUG 81/2019, OUG 130/2020).

Potrivit datelor din 2021, REI se situeaza pe locul al doilea, la nivel national, in topul companiilor de consultanta specializate in atragerea de finantari prin fonduri europene si ajutoare de stat.

Echipa REI numara in prezent peste 80 de consultanti specializati, in 13 birouri la nivel national, cu o vasta experienta in domeniul atragerii de fonduri nerambursabile pentru companiile cu activitate pe plan local sau international.

REI a reusit cu succes atragerea finantarii pentru peste 1.000 de clienti la nivel national, cu peste 1.000 de proiecte implementate si o rata de succes – lider in domeniu – de 99%.

Cu o experienta de peste 10 ani, specialistii REI se adapteaza usor cerintelor pietei, cunoscand foarte bine mecanismele fondurilor nerambursabile si identifica oportunitatile de obtinere de finantari din surse interne si externe. Acestia gestioneaza eficient activitatile proiectelor, relatia cu autoritatile publice si pe cea cu companiile private, atat companii multinationale, cat si companii antreprenoriale, romanesti. Mai multe detalii despre activitatea REI, aici.

Citeste tot articolul pe Read More

Sursa si foto: comunicate.mediafax.biz
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Astronomer Sees Power in Community, Works to Build More

Comunitatea Stiintifica: O Aventura Colectiva

O astronomă de la NASA, Dr. Natasha Batalha, dezvăluie că unul dintre cele mai bune aspecte ale muncii sale...

Read More...

Laurențiu Badea, campion la dublu la Siauliai Open by Toyota U16 din Lituania

Laurențiu Badea, un tânăr tenismen român în vârstă de 14 ani, a reușit să obțină un succes notabil la...

Read More...
România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial – Academia Română, Filiala Iași

Prezentarea lucrării România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Centrul de Istorie a Secolului XX organizează joi, 22 februarie 2024, de la ora 18:00, prezentarea lucrării "România și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro