Amalia Covaliu, Medalie de Bronz la Campionatul European de Scrimă din Napoli

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

La Campionatul European de scrimă de la Napoli, România a obținut prima medalie prin intermediul Amaliei Covaliu. Sportiva a reușit să obțină medalia de bronz în proba de sabie la categoria junioare.

Amalia Covaliu, membră a clubului CS Dinamo, a pierdut în semifinală cu scorul de 14-15 în fața sportivei bulgare Emma Neikova. Cu toate acestea, performanța obținută de Amalia a fost remarcabilă, reușind să egaleze după ce a fost condusă și aflându-se la doar o tușă distanță de finală.

Deși încă cadetă, Amalia Covaliu a demonstrat un nivel de joc ridicat și a reușit să-și depășească performanțele anterioare, clasându-se pe locul 5 în concursul cadetelor din săptămâna precedentă.

Felicitări speciale au fost transmise către Irina Covaliu, antrenoarea și susținătoarea Amaliei, pentru contribuția adusă la succesul sportivei.

Campionatul European de scrimă reprezintă o competiție de prestigiu la care participă cei mai buni sportivi din Europa la această disciplină. Performanța obținută de Amalia Covaliu reprezintă o confirmare a talentului și perseverenței sale în acest sport exigent.

Sursa: Club Sportiv Dinamo București.

SCRIMĂ. Amalia Covaliu – medalie de bronz la Campionatul European de la Napoli în proba de sabie – junioare! România a câștigat prima medalie la Europenele de juniori de la Napoli! Amalia Covaliu (CS Dinamo) a cucerit bronzul la sabie, după ce a cedat la limită, 14-15, în semifinala cu Emma Neikova (Bulgaria). Deși cadetă, Amalia a evoluat extraordinar, a egalat după ce a fost condusă și s-a aflat la o singură tușă de finală. Săptămâna trecută, în concursul cadetelor, Amalia… s-a clasat pe locul 5. Bravo, Amalia! Felicitări Irina Covaliu! #Dinamo #scrima


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Club Sportiv Dinamo București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Enel lucrează! Locuitorii din Tapia şi Măguri, fără apă şi curent

Întreruperi de curent electric pe străzile din oraș

Întreruperi de curent electric în Timișoara în zilele de joi, 25 iulie, și vineri, 26 iulie, între orele 9,30...

Read More...

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro