27 de microbuze electrice pentru transportul școlar vor ajunge în Timiș, în perioada următoare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Consiliul Județean Timiș se pregătește să cumpere 27 de microbuze școlare electrice! Anunțul de intenție a fost publicat pe SEAP

Consiliul Județean Timiș a obținut finanțare pentru achiziționarea a 27 de microbuze electrice destinate transportului școlar. Această investiție în valoare de peste șase milioane de euro vine în sprijinul educației și al protecției mediului înconjurător.

Achiziția va fi făcută în două etape. În primul lot, se vor achiziționa 24 de microbuze cu capacitate de 16+1 locuri, în valoare de 28.977.244,80 lei fără TVA. Lotul doi va include trei microbuze electrice cu un număr de 8+1 locuri, a căror valoare estimată este de 1.195.315,20 lei fără TVA.

Consiliul Județean Timiș a publicat anunțul de intenție pe SEAP, iar procedura aplicată este licitație deschisă, având ca criteriu de atribuire cel mai bun raport calitate-preț.

Cele 24 de microbuze din primul lot sunt destinate transportului de grup, având în vedere că pot transporta până la 16 pasageri pe scaune și un pasager cu dizabilități. De asemenea, acestea vor fi echipate cu un scaun special pentru conducătorul auto. Cele trei microbuze din lotul doi sunt microbuze electrice cu utilizare multiplă, potrivite pentru transportul mai mic de pasageri.

Comunele care doresc să primească aceste mijloace de transport trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute în Ghidul apelului și să asigure o exploatare corespunzătoare a acestora. Departajarea comunelor se va face în funcție de îndeplinirea acestor criterii.

Această inițiativă a Consiliului Județean Timiș vine în contextul în care transportul școlar trebuie să fie cât mai sigur și mai sustenabil din punct de vedere al mediului. Microbuzele electrice reprezintă o alternativă ecologică la vehiculele cu motorină sau benzină, reducând emisiile de gaze cu efect de seră și poluarea fonică.

De asemenea, această investiție va contribui la îmbunătățirea mobilității în zonele rurale, asigurând accesul la educație pentru copiii din comunitățile mai izolate.

În concluzie, achiziționarea celor 27 de microbuze electrice pentru transportul școlar în Timiș reprezintă o măsură importantă pentru îmbunătățirea sistemului de transport și protejarea mediului înconjurător. Această inițiativă va aduce beneficii atât pentru elevi, care vor avea parte de un transport mai sigur și mai confortabil, cât și pentru comunitatea locală, care va beneficia de o reducere a poluării și de o mobilitate mai bună.

Sursa: www.sursadevest.ro

27 de microbuze electrice pentru transportul școlar vor ajunge în Timiș, în perioada următoare.

Consiliul Județean Timiș a primit finanțarea pentru achiziționarea de microbuze școlare ”verzi” în valoare de peste șase milioane de euro.

Achiziția se va face în două loturi. În primul este vorba despre 24 de astfel de mijloace de transport cu capacitate de 16+1 locuri, în valoarea de 28.977.244,80 lei fără TVA, iar în lotul doi vor fi achiziționate trei microbuze electrice cu un număr de 8+1 locuri, valoarea estimată fiind de 1.195.315,20 lei fără TVA. 

Consiliul Județean Timiș a publicat anunțul de intenție pe SEAP.

Procedura aplicata – licitatie deschisa, criterilu de atribuire – cel mai bun raport calitate-preţ.

24 bucăți – Microbuze electric (Categoria M2/M3, autovehicul accesibil scaunelor rulante cu o capacitate maximă de 16 locuri pe scaune, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități, acest loc va fi amenajat/adaptat pentru persoane cu dizabilități + 1 loc conducătorul auto).

3 bucăți – Microbuze electric-autoturism cu utilizare multiplă (Categoria M1 autovehicul accesibil scaunelor rulante, cu o capacitate maximă de 8 locuri pe scaune, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități, acest loc va fi amenajat/adaptat pentru persoane cu dizabilități + 1 loc conducătorul auto”, se arată în anunțul de intenție publicat în SICAP.

Departajarea comunelor care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul apelului și cu respectarea unor condiții privind asigurarea exploatării mijloacelor de transport primite.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Zilele patrimoniului de la Povergina! Sărbători culinare în pădurile Făgetului

Sărbătoarea de la Povergina

Asociația My Banat și localnicii din Făget îi invită pe toți bănățenii să se alăture sărbătoririi de Sfântul Ilie,...

Read More...

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro