Ziua Sfinților Mihail și Gavriil – o sărbătoare cu semnificație pentru jandarmi

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Campanie de donat sânge și Gală Aniversară Caritabilă – IPC 13 ANI – incomod-media.ro

Jandarmii români au sărbătorit în mod special ziua Sfinților Mihail și Gavriil, considerați ocrotitorii spirituali ai Armei. Această sărbătoare are o semnificație deosebită pentru jandarmi, deoarece întreaga lor activitate se desfășoară sub deviza “Lex et ordo” (Lege și Ordine), care are o simbolistică similară cu cea a Sfinților Arhangheli.

Sfântul Mihail, considerat îngerul “Legii”, este cel care apără cu sabia sa de foc dreptatea și adevărul. Pe de altă parte, Sfântul Gavriil simbolizează “Ordinea”, siguranța și pacea, care nu ar fi posibile fără respectarea legii.

Cu ocazia sărbătorii, jandarmii au participat la o slujbă religioasă organizată de Parohia Ortodoxă Buna-Vestire, la invitația Părintelui Paroh Tudor Georgian. La această slujbă au participat și elevii Colegiului Național “Ion Maiorescu”, alături de jandarmi. Astfel, aceștia au avut ocazia să se alăture comunității religioase și să celebreze împreună Sfinții Mihail și Gavriil.

Tot în cadrul sărbătorii, elevii de clasa a IX-a, împreună cu dirigintele lor, Părintele Tudor Georgian, au vizitat sediul Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, tinerii au avut oportunitatea să învețe mai multe despre misiunile jandarmilor și rolul pe care instituția îl are în societate. De asemenea, au fost prezentate tehnica și materialele folosite în misiuni, inclusiv autospecialele și câinii de serviciu.

Această zi de sărbătoare creștină a fost prilejul jandarmilor de a transmite felicitări și urări de sănătate celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. Astfel, ei au dorit să aducă în prim plan semnificația spirituală a acestei zile și să mulțumească tuturor celor care își aduc aportul în menținerea ordinii și a siguranței în societate.

Astfel, sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil a adus împreună jandarmii români și comunitatea religioasă, oferindu-le ocazia de a se cunoaște mai bine și de a împărtăși valorile și principiile lor comune.

Sursa: incomod-media.ro

Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavriil este o zi cu semnificație aparte pentru jandarmi, cei doi Arhangheli fiind ocrotitorii spirituali ai Armei.

Întreaga activitate a jandarmilor români se desfășoară sub deviza “Lex et ordo” (Lege și Ordine) care are o simbolistică asemănătoare cu cea a Sfinților Arhangheli: Sfântul Mihail, îngerul “Legii”, apără cu sabia sa de foc dreptatea și adevărul, iar Sfântul Gavriil simbolizează “Ordinea”, siguranța și pacea care nu ar fi posibile fără respectarea legii.

Cu această ocazie am participat, în această dimineață, la invitația Părintelui Paroh Tudor Georgian de la Parohia Ortodoxă Buna-Vestire, alături de elevii Colegiului Național „Ion Maiorescu”, la slujba dedicată sărbătoririi Sfinților Mihail și Gavriil.

Această zi a fost marcată și de vizita elevilor de clasa a IX-a, împreună cu domnul diriginte, Părintele Tudor Georgian, la sediul unității noastre. Tinerii au avut ocazia să afle despre principalele misiuni ale Jandarmeriei Române și rolul instituției în societate, dar și ceea ce presupune profesia de jandarm, chiar de la colegii noștri. De asemenea, le-au fost prezentate tehnica și materialele din dotare, autospecialele folosite în misiuni, dar și câinii de serviciu.

Pentru că ne aflăm în această zi de sărbătoare creștină, cu mare încărcătură spirituală, transmitem sincere felicitări și urări de sănătate tuturor celor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. La mulți ani binecuvântați!

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul IJJ Giurgiu

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...
Sisteme agroalimentare durabile și antreprenoriat rural – Academia Română, Filiala Iași

Colaboratori din domeniul cercetării economice

Un grup de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zaneˮ au realizat un studiu...

Read More...

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro