Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară din Tulcea au sărbătorit Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane prin activități educative desfășurate în rândul adolescenților. La eveniment au participat 90 de elevi și trei cadre didactice, iar scopul acestor activități a fost de a crește gradul de informare și conștientizare a adolescenților cu privire la riscurile acestui fenomen complex. Traficul de persoane reprezintă o problemă în continuă evoluție, cu traficanți interesați de îmbogățire rapidă și ilegală și cu nevoia de a combate acest fenomen. Victimele traficului de persoane, în special femeile și fetele, sunt exploatate în principal în scopuri sexuale. Vulnerabilitatea crescută a acestor persoane rezultă din condiții materiale precare, căutarea unor oportunități mai bune în viață, lipsa educației și a informațiilor, precum și din experiența socială limitată. De multe ori, traficul de persoane se desfășoară în alte state, unde există cerere pentru forță de muncă ieftină sau servicii sexuale, iar victimele pot fi obligate să comită furturi sau cerșetorie. Informarea joacă un rol crucial în prevenirea acestor fapte, iar Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane oferă gratuit mai multe informații în acest domeniu.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

18 octombrie a fost declarată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, astfel că polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, au marcat acest eveniment prin activități în rândul adolescenților.

Polițiștii de la Biroul de Siguranță Școlară au vizitat, în cursul zilei de 20 octombrie a.c., elevii din cadrul Liceului Tehnologic ,,Henri Coanda ” din Tulcea_.

La activități au luat parte *90 de elevi și trei cadre didactice*.

Scopul activităților a fost conștientizarea de către adolescenți a riscului acestui fenomen complex, *prin sporirea gradului de informare*, fiind astfel transmis în mod mult mai eficient și primit cu entuziasm de către participanți, ce este *de știut despre traficul de persoane*:

Traficul de persoane rămâne un fenomen în plină evoluție, atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanți, aflați într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogățire rapide și ilegale, cât și al interesului manifestat pentru contracararea acestui fenomen.

Victimele traficului de persoane sunt în principal femei și fete, fără a se limita la aceste categorii, persoanele fiind traficate cu precădere în scopul exploatării sexuale.

Vulnerabilitatea crescută rezultă din _traiul în condiții materiale precare, căutarea unor oportunități mai bune în viață, lipsa educației și a accesului la informație ori lipsa experienței de viață socială (minori), atitudini și judecăți naive de genul ,,mie nu mi se poate întâmpla”, proveniența victimelor din familii dezorganizate sau monoparentale (dorința de a scăpa de un mediu abuziv sau neglijent)_, din centre de plasament, persoane cu dizabilități care sunt ușor victimizabile.

De cele mai multe ori, victimizarea se petrece pe teritoriul altor state, unde există cerere pentru forță de muncă ieftină, pentru servicii sexuale, sau unde există contextul și se tolerează faptele de cerșetorie sau chiar furturi mărunte, la care victimele pot fi obligate să le comită.

Informarea joacă un rol foarte important_ pentru prevenirea acestei categorii de fapte, iar mai multe informații din domeniu pot fi accesate gratuit pe pagina de internet a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro