Ziua comunei Corbii Mari

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
PERPLEX. Surprize, surprize! Crește prețul la benzină! – incomod-media.ro

Pe 19 mai 2024, zona din inima comunei Corbii Mari, proaspăt asfaltată, a devenit locul în care a avut loc “Ziua comunei Corbii Mari”, un eveniment așteptat de localnici și de cei din împrejurimi. O dată pe an, oamenii se adună aici pentru a petrece și a uita de problemele cotidiene.

Anul acesta, pe scena evenimentului, au urcat Viorica și Taraful de la Clejani, bucurându-i pe cei prezenți cu muzică și voie bună. În timp ce spectacolul avea loc, comercianții ambulanți își așteptau clienții cu tot felul de produse, de la jucării colorate la mici și cârnăciori.

Atmosfera de la Corbii Mari a fost una caldă și plăcută, cu nori care păreau să danseze pe cer. Oamenii au profitat de ocazie pentru a socializa, a gusta din bunătățile oferite de tarabele comercianților și a se relaxa într-un cadru festiv.

Primarul Ionuț Bănică a fost prezent printre localnici, împărțindu-și timpul între conversații cu oamenii și receptarea ideilor și sugestiilor acestora. Autoritățile județene au fost și ele prezente la eveniment, transmițându-le localnicilor urări de bine cu ocazia “Zilei comunei”.

După ce oficialitățile au urcat pe scenă pentru a-i saluta pe cei prezenți, petrecerea a continuat până în noapte, cu soliști care au încântat publicul și grătare care au fumat până târziu. Ziua s-a încheiat cu un frumos foc de artificii, marcând încheierea evenimentului.

Astfel, “Ziua comunei Corbii Mari” a fost un prilej de bucurie și relaxare pentru localnici și pentru toți cei care au participat la acest eveniment tradițional.

Sursa: incomod-media.ro

Zona din inima comunei Corbii Mari unde, de obicei, se organizează târgul săptămânal, proaspăt asfaltată, a fost ieri – 19 mai 2024, locul în care, o dată pe an, toată suflarea satelor se adună pentru a petrece sau, pur și simplu, pentru a uita timp de câteva ore de inerentele probleme existențiale, cauzate de convulsiile unei lumi aflate într-o schimbare încă nedefinită.

„Ziua comunei Corbii Mari” a intrat deja în tradiție, fiind așteptată de localnici, dar și de oamenii care-și doresc un pic de tihnă, muzică și relaxare din zona de sud a județului Dâmbovița, ba chiar și din așezările vecine din Giurgiu. Dacă anul trecut a făcut senzație printre iubitorii loco de muzică renumitul Tzancă Uraganu, acum, pe scena de la Corbii Mari, au urcat Viorica și Taraful de la Clejani.

Centrul perimetrului de desfășurare a evenimentului a fost lăsat liber pentru cele câteva mii de oameni veniți să urmărească spectacolul și să danseze pe ritmurile oferite de artiști, iar pe cele două laturi erau înșirate obișnuitele tarabe ale comercianților ambulanți, mesele și grătarele cârciumarilor de sezon. Erau etalate tot soiul de nimicuri, jucării colorate, dulciuri specifice unor astfel de sărbători, vată de zahăr pe băț, mere coapte, ciubuce, gogoși și, bineînțeles, chiar dacă la prețuri umflate ceva mai mult ca anul trecut, și pentru asta mulțumim inflației, mici, cârnăciori de toate soiurile, frigărui și, pentru cei cu dare de mână și un pic mai pofticioși, un berbecuț perpelit pe un proțap. Nu am întrebat dacă era pentru decor sau la comandă specială. Berea, din belșug, și ea un pic mai scumpă și cu garanție la ambalaj! Nu au lipsit de la Corbii Mari nici papagalii cu… dorințe. Dai banul, micul Coco îți trage biletul și om te-ai făcut! Ți se dă toată viața peste cap. Papagalii îți aranjează viitorul cât ai zice pește!

Asta a fost la Corbii Mari, o zi ușor caldă, un culoar plăcut între primăvară și vară, cu nori care parcă dansau și ei ritmat pe cer, o zi în care localnicii au conversat, în fața bunătăților înșirate mai sus sau pur și simplu spărgând semințe de floarea soarelui, că erau și din astea, minuturi antistres, pe diverse teme, evident, nelipsind din program politica și fotbalul, la care toată lumea este pricepută. Se și vede! Sportul rege este la noi pe-o rână, iar politica are iz de ghiveci gătit din legume proaste. Unde se auzea ceva mai tare multidialogul, erai sigur că acolo sunt luați la frământat, cu sau fără înjurăturile de rigoare, act reflex de altfel, unii reprezentanți ai clasei politice!

Ionuț Bănică, primarul de la Corbii Mari, a stat mai tot timpul prin mulțime. Acesta îi este obiceiul de fiecare dată când oamenii sosesc la „Ziua comunei”. Doar este gazda principală! Se întreține cu ei, le răspunde unor întrebări mai tihnite și recepționează idei și sfaturi de la consătenii riguroși, scrupuloși și cu ochii ațintiți pe ce face administrația.

Pe la sărbătoarea de la Corbii Mari, tot în tradiție este să treacă o fugă sau chiar să zăbovească, după cum le este împărțit timpul, și autoritățile județului, demnitari mai mari, mai mici, veniți pentru a-i felicita pe localnici și pe reprezentanții Primăriei de ziua comunei lor, pentru a le transmite, generic, politicos, urări de bine. Spre înserat, pe când Viorica și Taraful de la Clejani se pregăteau să-și termine recitalul, au apărut în mulțimea de oameni președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, vicepreședinta CJ – Luciana Cristea, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Ionuț Vulpescu, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, alți reprezentanți de la județ care, în scurta pauză generată de schimbul de recuzită, instrumente și interpreți, au urcat pe scenă împreună cu primarul Bănică și cu toți consilierii locali, pentru a-i saluta pe cei veniți să petreacă la Corbii Mari.

După consumarea acestui moment semioficial, să nu credeți că petrecerea s-a spart. Nu! A continuat până în noapte. Antrenul nu a dispărut cu una cu două, soliști au mai fost, la fel și materie primă pentru grătare. Ziua s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro