Ziua Asteroidului marcată de Astroclubul București

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Ziua Asteroidului marcată de Astroclubul București

Supernova SN2023ixf de Radu Gherase

27 iunie 2023

Vineri 30 iunie 2023 Astroclubul București în parteneriat cu Muzeul Geologic Național vă invită la o conferință dedicată Zilei Internaționale a Asteroidului.

Ziua Internațională a Asteroidului ne amintește de fenomenul Tunguska petrecut în dimineața zilei de 30 iunie 1908 când un obiect cu diametrul de aproximativ 60 metri a intrat în atmosferă și s-a dezintegrat deasupra zonei Tunguska din Siberia provocând distrugeri pe o suprafață de aproximativ 2000 km pătrați.

Evenimentul Ziua Asteroidului se organizează de diferite organizații cu profil astronomic din lume și are ca scop conștientizarea riscului de impact al asteroizilor cu Pământul, dezvoltarea tehnicilor de detecție a asteroizilor potențial periculoși și a unor misiuni spațiale care să protejeze Pământul și generațiile următoare de un impact în viitor.

În cadrul forumului vom discuta despre misiunile spațiale dedicate cunoașterii asteroizilor, vom putea observa fragmente de meteoriți la microscop, vom experimenta câteva tehnici de investigație ale asteroizilor și vom face observații astronomice dacă vom avea cer senin.

Conferința va fi transmisă live și va putea fi urmărită pe pagina noastră de Facebook, vineri 30 iunie 2023 începând cu ora 19:30.

Partener: Institutul Geologic al României – IGR București prin Muzeul Geologic Național

Informatia a fost publicata pentru prima data de www.astroclubul.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro