Von der Leyen promite că va finaliza acordul UE-Mercosur până la sfârșitul anului – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Von der Leyen promite că va încheia acordul UE-Mercosur până la sfârșitul anului – POLITICO

Von der Leyen se angajează să încheie acordul UE-Mercosur până la sfârșitul anului

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat că speră să încheie acordul comercial între Uniunea Europeană și Mercosur până la sfârșitul anului. Acordul a fost semnat în principiu în vara anului 2019, dar a întâmpinat opoziție din partea unor state membre, precum Franța și Irlanda, care se tem că importurile ieftine de carne de vită din Brazilia ar putea afecta mediul și producția locală.

Într-un interviu acordat publicației spaniole El Pais, von der Leyen a declarat că “este important să încheiem acest acord pentru că Mercosur este unul dintre partenerii noștri strategici. Este important să menținem și să dezvoltăm acest parteneriat. În același timp, trebuie să avem grijă de standardele noastre ridicate în ceea ce privește mediul și protecția consumatorilor”.

S-a ajuns la un acord politic în iunie 2019, dar negocierile continuă pentru a finaliza detaliile. Acordul va elimina tarifele la mii de produse între cele două blocuri comerciale și va deschide noi oportunități în domeniile agricol, industrial și de servicii.

Cu toate acestea, opoziția continuă să se manifeste în rândul unor state membre, iar von der Leyen va trebui să găsească un echilibru între dorința de a încheia acordul și protecția intereselor naționale și europene.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro