Victorie in lumea muzicii clasice: Alexandru Tomescu castiga dreptul de a interpreta pe vioara Stradivarius Elder Voicu 1702

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, în mâinile maestrului Alexandru Tomescu, până în 2028

Violonistul Alexandru Tomescu, profesor în cadrul Universității de Vest din Timișoara, a câștigat dreptul de a interpreta pe vioara Stradivarius Elder Voicu 1702 în următorii cinci ani, potrivit unui anunț făcut de Filarmonica “George Enescu” București și Ministerul Culturii. Această vioară este recunoscută ca Obiect de Patrimoniu Național în Categoria Tezaur și privilegiul de a o cânta a fost acordat lui Tomescu până în anul 2028.

Violonistul Alexandru Tomescu este cunoscut pentru virtuozitatea sa și interpretările captivante. Câștigarea acestui privilegiu aduce bucurie nu doar lui Tomescu, ci și iubitorilor muzicii clasice din întreaga țară, care vor avea acum șansa să se bucure de sunetul unic al viorii Stradivarius Elder Voicu 1702 în interpretarea sa talentată.

Momentul câștigării acestui privilegiu a fost un moment de triumf pentru lumea muzicii clasice românești. Vioara Stradivarius Elder Voicu este considerată un adevărat tezaur național și este un instrument deosebit de valoros.

Juriul de elită, compus din personalități marcante ale muzicii clasice românești, a avut sarcina dificilă de a alege câștigătorul dintre participanții la concurs. Maestrul Alexandru Tomescu a impresionat juriul cu abilitățile sale extraordinare.

Violonistul va continua să fie un ambasador muzical al Universității de Vest din Timișoara și al Timișoarei în lume. El va susține concerte în cadrul unui turneu internațional alături de pianista Sînziana Mircea, în cadrul seriei “Remember Enescu”. Aceste concerte vor avea loc în orașe precum Milano, Londra, Madrid, Viena, Budapesta, Ljubljana, iar ulterior vor urma concerte în China, Turcia și Statele Unite ale Americii.

Această extensie internațională a programului “Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” este susținută de Universitatea de Vest din Timișoara și Fundația Culturală “Remember Enescu”. Violonistul Alexandru Tomescu va oferi publicului momente de autentică încântare prin bogăția muzicii interpretate cu vioara Stradivarius Elder Voicu 1702.

Este un moment de mândrie pentru România să aibă un violonist talentat ca Alexandru Tomescu care să poată da viață unui instrument atât de valoros și să împărtășească povestea viorii Stradivarius Elder Voicu în întreaga lume. Sunetul magic al acestei viori va fi astfel cunoscut și apreciat de publicul din toată lumea, iar muzica clasică va continua să aibă un loc special în inimile celor care vibrează la frumos.

Sursa: www.sursadevest.ro

Într-un moment de triumf pentru lumea muzicii clasice românești, Filarmonica „George Enescu” București și Ministerul Culturii anunţă că violonistul Alexandru Tomescu, profesor în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, a câștigat dreptul de a interpreta pe vioara Stradivarius Elder Voicu 1702, în următorii cinci ani.

Această vioară este recunoscută ca Obiect de Patrimoniu Național în Categoria Tezaur, iar privilegiul de a o cânta a fost acordat lui Tomescu până în anul 2028.

CITEŞTE ŞI: De neratat! Pentru prima dată vei putea vedea blindate Pirahnia,  la parada de 1 Decembrie de la Timişoara! Vezi aici programul complet al evenimentului

Violonistul, cunoscut pentru virtuozitatea sa și interpretările captivante, a câștigat astfel dreptul de a da viață acestui instrument deosebit, considerat un adevărat tezaur național.

Momentul câștigării acestui privilegiu a adus bucurie nu doar lui Alexandru Tomescu, ci și iubitorilor muzicii clasice din întreaga țară, care vor avea acum șansa să se bucure de sunetul unic al viorii Stradivarius Elder Voicu 1702 în interpretarea sa talentată.

„Sunt onorat și mulțumesc juriului acestui concurs pentru toată încrederea pe care am primit-o și șansa să cânt încă un mandat pe cel mai frumos și valoros instrument pe care România îl are – vioara Stradivarius Elder – Voicu 1702, care timp de 20 ani a fost în mâinile marelui virtuos artist român, Maestrul Ion Voicu. Totodată, este imensă bucuria că pot să duc mai departe și să împărtășesc publicului din lumea întreagă povestea viorii Stradivarius Elder Voicu, până în anul 2028, să-i bucur pe toți iubitorii muzicii de sunetul magic al acestui instrument. Turneele Stradivarius vor continua atât în țară, cât și străinătate, cu noi concerte în premieră, care vor duce muzica clasică mai departe, acolo unde este locul ei, în inimile celor care vibrează la frumos. Am în plan sumedenie de proiecte unice, provocatoare, pe care abia aștept să le împărtășesc cu voi, publicul acesta minunat. Vă aștept la concerte!”, declară violonistul Alexandru Tomescu.

Juriul de elită, compus din personalități marcante ale muzicii clasice românești, a avut sarcina dificilă de a alege câștigătorul dintre participanții la concurs.

Maestrul violonist Varujan Cozighian, Ministrul Secretar de Stat în Ministerul Culturii, Mădălin Voicu, Dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu” București, Iosif Ion Prunner, violonista prof.univ.dr. și rector al Universității Naționale de Muzică București, Diana Moș, dirijorul Orchestrei Operei Naționale București, director Artistic al Operei Naționale București și conf.univ.dr al Universității Naționale de Muzică București, Tiberiu Soare, au fost impresionați de abilitățile extraordinare ale lui Alexandru Tomescu.

„Maestrul Alexandru Tomescu, care susține un program special de mentorat cu studenții studiilor de masterat în vioară de la Facultatea de Muzică și Teatru din UVT, se află într-un turneu internațional, alături de pianista Sînziana Mircea, susținând concerte din seria „Remember Enescu”, la Milano, Londra, Madrid, Viena, Budapesta, Ljubljana, care vor fi urmate de concerte în China, Turcia și Statele Unite ale Americii. Suntem onorați, ca promotori ai programului „La UVT, cultura este capitală!” să susținem această extensie internațională a programului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, alături de Fundația Culturală „Remember Enescu”. Maestrul Tomescu va fi în continuare un strălucit ambasador muzical al facultății noastre și al Timișoarei în lume, oferind publicului momente de autentică încântare prin bogăția muzicii interpretate cu vioara Stradivarius Elder Voicu 1702″, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Concedieri, tăieri salariale şi eliminarea tichetelor de masă, la STPT! Urmează zile grele pentru angajaţii societăţii, dar şi pentru călători!Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Baschetbalistele se pregătesc de ultimul meci pe teren propriu din 2023

Echipa de baschet feminin Rapid se pregătește pentru ultimul meci pe teren propriu din 2023. Confruntarea va avea loc...

Read More...
IMPACTPRESS

Cererea de demisie a presedintelui Curtii de Apel Timisoara a fost aprobata de Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, și-a dat demisia din funcție, după ce judecătorii din Consiliul Superior...

Read More...
NASA meatball logo

NASA selectează companii pentru contractul de fabricare a echipamentelor de suport la sol la Centrul Spațial Kennedy al agenției în Florida

NASA a selectat următoarele companii pentru un contract cu durată nedeterminată, pentru a fabrica echipamente de suport la sol...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro