Universitatea de Vest din Timișoara, prezentă în QS Europe University Rankings 2024

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Universitatea de Vest din Timișoara, prezentă în ediția 2024 a QS Europe University Rankings

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a fost inclusă în ierarhia universitară QS Europe University Rankings, ediția 2024, care este prima ce vizează întreg continentul european. Această poziționare confirmă prezența UVT printre cele mai prestigioase universități din România și de la nivel european, clasându-se pe poziția 487 între universitățile ierarhizate. În ediția din 2024 a QS Europe University Rankings, se regăsesc 17 universități din România, dintre care cinci sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

UVT ocupă poziția a treia la nivel național pe criteriul reputației academice (Academic Reputation), fiind clasată pe poziția 251+ la nivel european la acest criteriu. Reputația academică este considerată cel mai important criteriu în stabilirea ierarhiei finale. Luând în considerare toți indicatorii, UVT se poziționează pe locul șase la nivel național și pe locul 66 în Europa de Est.

Clasamentul a evaluat un total de 688 de universități din întreaga Europă, dintre care 133 se află în estul continentului. Metodologia utilizată în ierarhizarea universităților este specifică QS și include următorii indicatori de performanță: reputația academică (40%), reputația în rândul angajatorilor (10%), raportul studenți/facultate (20%), raportul citări/lucrări (20%), cadre didactice din străinătate (5%) și studenți din străinătate (5%).

“UVT beneficiază de o confirmare semnificativă a nivelului său de competitivitate internațională. Universitatea de Vest din Timișoara se află în ierarhia ediției 2024 a clasamentului universitar QS Europe University Rankings, o clasificare regională a QS World University Rankings. Acesta este recunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele nouă rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul național”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Această poziționare în clasamentul QS Europe University Rankings reprezintă o recunoaștere a calității învățământului superior oferit de UVT și a contribuției sale la dezvoltarea educației și cercetării în România. De asemenea, confirmă angajamentul universității de a oferi o educație de înaltă calitate și de a se menține în topul universităților europene.

Sursa: www.sursadevest.ro

Universitatea de Vest din Timișoara se află în ierarhia universitară QS Europe University Rankings, ediția 2024, care este prima ce vizează întreg continentul european.

Această poziționare confirmă prezența UVT în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel european, prin clasificarea pe poziția 487 între universitățile ierarhizate. În ediția din 2024 a QS Europe University Rankings se regăsesc 17 universități din România. De remarcat că cinci dintre acestea sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

UVT este pe poziția a treia la nivel național, pe criteriul reputației academice (Academic Reputation), fiind clasată pe poziția 251+ la nivel european la acest criteriu, acesta fiind și cel mai important criteriu în stabilirea ierarhiei finale. Luând în considerare toți indicatorii, UVT ocupă poziția a șasea la nivel național și poziția 66 în Europa de Est.

Acest clasament a vizat evaluarea a 688 de universități din toată Europa, 133 dacă ne limităm doar la estul continentului. Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță: reputaţie academică – 40%, reputaţia în rândul angajatorilor – 10%, raport studenţi/facultate – 20%, raport citări/lucrări – 20%, cadre didactice din străinătate – 5%, studenţi din străinătate – 5%.

Iată că UVT beneficiază de o confirmare semnificativă a nivelului său de competitivitate internațională. Universitatea de Vest din Timișoara se află în ierarhia ediției 2024 a clasamentului universitar QS Europe University Rankings, o clasificare regională a QS World University Rankings care publică un clasament universitar recunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele nouă rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, prin includerea rezultatelor sale în metarankingul național”, anunță rectorul UVT, Marilen Pirtea.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Furtuna de vara aduce valuri uriase pe malul marii

Imaginea prezentată în articolul analitic surprinde o scenă cu un grup de tineri care se relaxează pe o plajă...

Read More...
Lumină și speranță! Rugăciune transformată în fapte de înțelegere și dragoste în Eparhia Hușilor- FOTO

Campania umanitară “De Paști aducem împreună Lumină în suflete”

Într-o lume plină de provocări și greutăți, acțiunile de compasiune și frățietate rămân faruri luminoase de speranță pentru cei...

Read More...

Gimnaștii și studenții UNEFS sprijină persoanele cu dizabilități

Articolul de mai jos prezintă implicarea gimnaștilor și studenților de la UNEFS în sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Pe baza imaginii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro