Un nou înger păzitor salvează o viață înainte de Crăciun

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Într-o seară obișnuită în localitatea Acățari, județul Mureș, un apel de urgență a alertat echipajul SMURD. Un tânăr de 26 de ani se confrunta cu un posibil stop cardio-respirator. Echipajul a fost inițial surprins de această situație, deoarece stopul cardiac este mai des asociat persoanelor în vârstă sau cu afecțiuni cardiace. Cu toate acestea, membrii echipajului și-au pregătit rapid echipamentul și au pornit spre locul intervenției.

În scurt timp, echipajul a ajuns la stadionul din localitate, unde pacientul era inconjurat de colegii săi. În timp ce unul dintre salvatori monta defibrilatorul, ceilalți începeau manevrele de resuscitare. Era o cursă contra cronometru, iar fiecare secundă conta în încercarea de a salva viața tânărului.

În timp ce manevrele de resuscitare continuau, un alt echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a ajuns la locul intervenției pentru a oferi sprijin și experiență. Cu fiecare șoc electric livrat de defibrilator, speranța creștea. După al șaptelea șoc, defibrilatorul nu a mai emis același sunet, semn că inima tânărului începea să bată din nou.

Cu bucurie și uimire, membrii echipajului au constatat că tânărul avea puls și respirație și își recapăta treptat cunoștința. În grabă, au felicitat unul pe altul pentru succesul intervenției și au transportat tânărul la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Mureș.

Astăzi, vestea bună a venit: tânărul este conștient și prezintă un prognostic favorabil. Echipajul SMURD C1, format din Laszlo, Daniel și Tiberiu, precum și echipajul TIM, format din Natalia, Mariana, Bogdan și Robert, au fost felicitați pentru eforturile lor și pentru faptul că au oferit tânărului o nouă șansă la viață.

Această poveste de succes reprezintă o minune înainte de Crăciun și evidențiază importanța intervenției rapide și profesioniste a echipelor de salvatori. Fiecare secundă contează în astfel de situații, iar eforturile depuse de acești oameni dedicați pot face diferența între viață și moarte.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Acel moment când îngerul păzitor își cheamă ajutoarele Într-o seară aparent obișnuită, în liniștita localitate Acățari din județul Mureș, pompierii-salvatori au fost alertați de sunetul stației de emisie-recepție, parcă de această dată mai intens ca oricând. – Echipaj SMURD Acățari… – Comunicați, suntem SMURD Acățari – Începeți deplasarea la stadionul din localitate, persoană de sex masculin, 26 de ani, posibil stop cardio-respirator. Pentru o fracțiune de secundă, Laszlo, Daniel și Tiberiu, membrii echipajului de prim-ajutor SMURD au crezut că e vorba de o greșeală. – Cum? Stop cardio-respirator la 26 de ani? – își puneau întrebări unul altuia, în timp ce își pregăteau echipamentul și începeau deplasarea cu sunetul strident al sirenei, semnalizând că o viață avea nevoie de salvare urgentă. Au ajuns în cel mai scurt timp posibil și, din nefericire, ce nu le-a venit să creadă, s-a adeverit. – Au ajuns, o să-l ajute! Dați-vă la o parte – strigau colegii care înconjurau pacientul. – Tu ventilezi, tu începi compresiile toracice, eu montez defibrilatorul, a spus unul din salvatori. – Si unu, și doi, și trei…. – Eliberați, se livrează șoc! – Șoc livrat, continuați manevrele de resuscitare, se auzi din aparatul care și el avea o voce mai stinsă, semn că pacientul era încă în stop. – Si unu, și doi, și trei… și nimeni nu renunța, în timp ce paramedicii continuau manevrele salvatoare, deși timpul se scurgea. Între timp, la locul intervenției ajunge și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, pentru a oferi sprijinul și experiența necesară într-o situație atât de critică. – Și unu, și doi….. eliberați, se livrează șoc, se auzi pentru a șaptea oară din defibrilator. Era al șaptelea șoc livrat… De această dată defibrilatorul nu mai scotea același sunet…..tânărul ieși brusc din stop, avea puls și respira, începând să-și recapete cunoștința. – Are puls, respiră! -izbucniră toți intr-un singur glas. S-au felicitat în grabă, iar echipajul SMURD C1 a pornit spre UPU Târgu Mureș. Astăzi, primim vestea bună: tânărul este conștient și are un prognostic favorabil. Laszlo, Daniel, Tiberiu (echipaj prim-ajutor), Natalia, Mariana, Bogdan și Robert (echipaj TIM), vă felicităm din suflet. Ați fost artizanii unei noi șanse la viață și, prin voi, încă o minune s-a produs înainte de Crăciun.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ziua Națională a Înotului – 19 iulie, o sărbătoare a sportului aquatic

Astăzi, pe 19 iulie, sărbătorim Ziua Națională a înotului, ocazie cu care ne amintim de importanța acestui sport în...

Read More...

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei si angajamentului

Cheia succesului: Echipa de suport – motorul motivatiei și angajamentului Introducere Una dintre cele mai importante componente ale succesului în orice...

Read More...
An animated illustration shows NASA's pavilion at Oshkosh, a large white tent with NASA logos on it, as six different aircraft appear to fly toward the center of the image over the tent.

Zborul spre cunoaștere

În fiecare vară, pasionații de aviație și experți din întreaga planetă - inclusiv inovatorii aeronautici de la NASA -...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro