Un fost judecător al Înaltei Curți de Casație și Justiție depune jurământul ca avocat și promite să respecte valorile în care crede

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Fostul judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Nasz Csaba Bela, a decis să se alăture avocaturii, depunând jurământul profesional la Baroul Timiș pe data de 8 februarie. Cu această ocazie, el a subliniat că nu va renunța la valorile care l-au ghidat în cariera sa de judecător și că le va păstra și în activitatea de avocat.

Nasz Csaba Bela a afirmat că aceasta este una dintre cele mai importante zile din viața sa, întrucât a trecut de la o roba la alta, dar valorile în care crede nu se schimbă. Dreptatea, legea, adevarul, buna-credinta, restabilirea ordinii, binele public, respectarea obligatiilor asumate conventional sau impuse de lege și etica în domeniul juridic sunt principiile cărora le-a fost fidel timp de 25 de ani ca judecător și pe care le va respecta și în activitatea de avocat.

Fostul magistrat consideră că profesia de avocat nu poate fi exercitată fără respectarea unor principii și că atitudinea personală a fiecărui profesionist al dreptului este strâns legată de conduita sa. Astfel, Nasz Csaba Bela subliniază importanța unei conduite etice în avocatură și consideră că fiecare avocat trebuie să aibă conștiința responsabilității sale în exercitarea profesiei.

Această decizie a fost primită cu interes și curiozitate în rândul comunității juridice. Trecerea de la judecătorie la avocatură este un pas neobișnuit, dar Nasz Csaba Bela pare hotărât să își continue activitatea în domeniul juridic și dintr-o altă perspectivă. Este posibil ca experiența sa vastă ca judecător să îl ajute să ofere o abordare unică și o perspectivă diferită în apărarea clienților săi.

Cu toate acestea, schimbarea de statut poate veni și cu provocări. Deși a fost un judecător respectat și cu o carieră de succes, Nasz Csaba Bela va trebui să câștige încrederea clienților săi ca avocat. Este posibil ca această tranziție să necesite un efort suplimentar pentru a se adapta la noile responsabilități și provocări specifice avocaturii.

În ciuda acestor provocări, decizia lui Nasz Csaba Bela de a trece în avocatură poate reprezenta o oportunitate pentru a aduce o schimbare pozitivă în sistemul juridic. Experiența sa în calitate de judecător îl poate ajuta să înțeleagă mai bine perspectiva judecătorilor și să ofere argumente solide în apărarea clienților săi. De asemenea, acest pas poate contribui la diversitatea și experiența profesională a avocaților din România.

Cu siguranță, Nasz Csaba Bela va continua să fie o figură importantă în domeniul juridic și cu noul său rol de avocat va aduce o perspectivă valoroasă și un set de cunoștințe extinse. Este de așteptat ca acesta să își exercite profesia cu aceeași pasiune și dedicare ca înainte, dovedind că schimbarea poate fi o oportunitate de creștere și de aducere de contribuții semnificative în sistemul juridic.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Abia pensionat din functia de judecator la Inlata Curte de Casatie si Justitie,  Nasz Csaba Bela nu a renuntat decat cateva zile la roba specifica sistemului judiciar. Fostul magistrat a decis sa intre in avocatura si, in data de 8 februarie, a depus juramantul profesional la Baroul Timis.

Cu acest prilej, Nasz Csaba Bela a enuntat cateva dintre principiile care l-au calauzit in cariera de judecator, ajuns pana la varful sistemului, principii la care spune ca nu va renunta nici in activitatea de avocat.

“Astazi este una dintre cele mai importante zile din viata mea, si aceasta intrucat am depus in fata colegilor membri ai Consiliului Baroului Timis juramantul profesional.

Nu stiu daca imi va fi atat de usoara schimbarea robelor precum imi inchipui si imi doresc, dar pot sa afirm cu certitudine ca si de acum inainte, atata timp cat voi mai profesa, desi dintr-o alta postura, aceea de avocat, nu voi renunta la niciuna dintre valorile in care cred cu tarie si pe care 25 de ani le-am respectat: dreptatea, legea, adevarul, buna-credinta, restabilirea ordinii, binele public, respectarea obligatiilor asumate conventional sau impuse de lege si nici la etica in domeniul juridic.

Aceasta, intrucat consider ca nici profesia de avocat nu poate fi exercitata cu nesocotirea unor principii care tin, in primul rand, de conduita avocatului, ele fiind in stransa si directa legatura cu atitudinea personala a fiecarui profesionist al dreptului, atitudine care tine, in cele din urma, de constiinta fiecaruia dintre noi.” (G.I.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Performanțe de excepție pentru atleții Rapidului la CN U-23

Echipa de atletism a clubului Rapid a obținut rezultate remarcabile la Campionatul Național U-23, desfășurat recent la Craiova. Maria...

Read More...
The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro