Un copil de 14 ani a fost lovit de un șofer alcoolic în sectorul 5

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

În această după-amiază, în jurul orei 16.00, doi bărbați, Mihai și George, au fost martorii unui incident neplăcut în sectorul 5 al Bucureștiului. Cei doi se deplasau către casă când au observat un copil de aproximativ 14 ani întins pe trecerea de pietoni, care încerca să se ridice.

Agitația printre pietoni i-a determinat pe Mihai și George să se oprească și să abordeze conducătorul unui autovehicul care oprise la aproximativ 50 de metri distanță de locul incidentului. Suspiciunile lor au fost înăsprite atunci când au observat că șoferul prezenta semne evidente de consum de alcool și dificultăți de orientare.

Pentru a preveni orice risc suplimentar, cei doi bărbați au decis să-i ia șoferului cheile de la mașină și documentele de identitate. În timp ce minorul nu necesita prim-ajutor, el se plângea de dureri la nivelul membrelor și gâtului. Mihai și George au solicitat imediat sprijinul unei ambulanțe și al unui echipaj de poliție rutieră.

În același timp, autoritățile au contactat tatăl minorului, care s-a prezentat imediat la locul incidentului. Acesta a fost de acord ca ambulanța să transporte copilul la spital pentru investigații amănunțite. Într-o dezvăluire șocantă, polițiștii Brigăzii Rutiere au confirmat că șoferul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,53, ceea ce depășește cu mult limita legală. În consecință, au fost întocmite actele necesare pentru continuarea cercetărilor.

Acest incident ilustrează încă o dată pericolul conducătorilor auto care se urcă la volan sub influența alcoolului. În România, alcoolul rămâne una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, iar autoritățile trebuie să ia măsuri mai drastice pentru a descuraja astfel de comportamente.

Este îmbucurător să vedem că cetățenii responsabili, precum Mihai și George, intervin în astfel de situații și ajută la prevenirea unor tragedii. Totuși, este important ca și restul comunității să fie conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de siguranța noastră și a celorlalți participanți la trafic.

Foto: Facebook sau Pixabay

Sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

39 commentsOn Un copil de 14 ani a fost lovit de un șofer alcoolic în sectorul 5

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro