Turneul national ICONS: muzica pop-rock reinventata

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara aduce pe scenele din nouă orașe din România un spectacol inedit intitulat ICONS. Acest proiect, inițiat de Matei Ioachimescu, conferențiar universitar și unul dintre cei mai virtuozi flautiști ai momentului, promite să redefinească experiența unui concert obișnuit.

Turneul național ICONS va avea loc în perioada 9-25 mai 2024 și va străbate orașe precum Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca, Bistrița, Baia Mare, Brașov, Buzău, Ploiești și București. Modelarea muzicii unor nume „iconice” precum Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith prinde viață într-un mod inedit, datorită unei mini-orchestre formate din flaute, marimbă bas și tobe.

Aflat alături de Matei Ioachimescu pe scenă, se vor regăsi artiști consacrați precum marimbafonista Irina Rădulescu, singurul artist român de rang internațional dedicat acestui instrument, și The Romanian Flute Ensemble, format din flautiștii Tabea Bebeșelea, Katica Lázár, Eduard Miclea, Bella Moisa, Romina Onișor și Riana Savu, alături de Maria Rizea la tobe.

Creativitatea și virtuozitatea sunt atributele esențiale ale proiectului ICONS, rezultate ale colaborării dintre artiști și compozitori de prestigiu precum Gabriel Almăși, Dande Popescu, Ciprian Pop, Mihai Popean, Jorge Rojas și Aurelian Bacan. În plus, proiectul își propune să descopere și să formeze tinere talente prin organizarea de ateliere și cursuri de măiestrie cu artiștii implicați.

Turneul este parte a programului cultural al Universității de Vest din Timișoara, care s-a remarcat în cadrul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023. Sub genericul „La UVT, cultura este Capitala!”, universitatea a reunit intelectuali contemporani de notorietate mondială și a oferit publicului producții artistice de calitate.

Programul evenimentelor din turneul național ICONS include nouă orașe, începând cu Timișoara pe 9 mai, continuând cu Sibiu, Bistrița, Cluj-Napoca, Baia Mare, Brașov, Ploiești, Buzău și încheindu-se în București pe 25 mai, în cadrul Festivalului Săptămâna Internațională a Muzicii Noi.

Astfel, ICONS reprezintă o oportunitate deosebită pentru publicul din România de a experimenta muzica pop-rock într-o interpretare contemporană, oferind o perspectivă nouă asupra unor piese iconice și promițând un spectacol de excepție care va rămâne în memoria celor prezenți.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Facultatea de Muzica si Teatru a Universitatii de Vest din Timisoara organizeaza turneul national ICONS, care aduce pe scenele din noua orase o versiune contemporana unica a muzicii pop-rock.

Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai virtuozi flautisti ai momentului, conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Muzica si Teatru a Universitatii de Vest din Timisoara (UVT), pregateste turneul national ICONS, care se va desfasura in perioada 9 – 25 mai 2024. El invita publicul din noua orase (Timisoara, Sibiu, Cluj Napoca, Bistrita, Baia Mare, Brasov, Buzau, Ploiesti si Bucuresti) sa participe la un spectacol palpitant, ce promite sa redefineasca experienta unui concert obisnuit.

Modelarea muzicii unor nume „iconice” precum Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith capata noi dimensiuni creative datorita unui grup cameral original: o mini-orchestra de flaute, marimba bas si tobe.

Alaturi de Matei Ioachimescu, artist (re)cunoscut al scenelor internationale, considerat un adevarat ”rockstar” al muzicii clasice, se vor afla pe scena marimbafonista Irina Radulescu – singurul artist roman de rang international dedicat acestui instrument, The Romanian Flute Ensemble – format din flautistii Tabea Bebeselea, Katica Lázár, Eduard Miclea, Bella Moisa, Romina Onisor si Riana Savu – si Maria Rizea la tobe, muzicieni cunoscuti publicului datorita unor proiecte de succes precum “Legends”, “inSuflu”, “La Vida Loca” sau “Marimba-The Journey”.

Creativitatea si virtuozitatea sunt atributele esentiale ale proiectului ICONS, rezultate ale colaborarii dintre artisti si compozitori de prestigiu precum Gabriel Almasi, Dande Popescu, Ciprian Pop, Mihai Popean, Jorge Rojas si Aurelian Bacan. O alta misiune a acestui proiect itinerant este cea de descoperire si formare de tinere talente, prin organizarea de ateliere si cursuri de maiestrie cu artistii implicati.

Matei Ioachimescu: „Ma incanta colaborarea cu acesti tineri respectabili ai artelor muzicale din romania. Ce rezulta din creativitatea si energia cu care fiecare membru contribuie la proiectul ICONS este un produs cultural de mare clasa, care speram sa fie o referinta in peisajul artistic national.”

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Pe tot parcursul anului Capitalei Europene a Culturii – Timisoara 2023, UVT a propus comunitatii timisorene si publicului local, dar si la nivel national si international, productii, expozitii si evenimente artistice premium.

Sub genericul „La UVT, Cultura este Capitala!” am reunit aici, in centrul universitar reprezentativ al vestului tarii, intelectuali contemporani de notorietate mondiala, laureati ai premiilor Nobel sau mari scriitori, apreciati in toata lumea.

Mostenirea Capitalei Europene a Culturii este vie, iar UVT continua seria de evenimente produse de comunitatea artistica din Facultatea de Muzica si Teatru prin turneul ICONS. Va asteptam sa intrati in atmosfera unica a muzicii create de cele mai cunoscute legende pop-rock, in reinterpretare contemporana.”

Programul evenimentelor din turneul national ICONS cuprinde noua orase:

Timisoara, 9 mai, ora 19, Casa Tineretului;

Sibiu, 11 mai, ora 19, Filarmonica de Stat;

Bistrita, 14 mai, ora 19, Palatul Culturii;

Cluj-Napoca, 15 mai, ora 19, Centrul de Cultura Urbana Casino;

Baia Mare, 17 mai, ora 19, ATP Tech Center;

Brasov, 19 mai, ora 19, Centrul Cultural Apollonia;

Ploiesti, 20 mai, ora 19, Filarmonica “Paul Constantinescu”;

Buzau, 21 mai, ora 19, Teatrul “George Ciprian”;

Bucuresti, 25 mai, ora 18:30, ARCUB  Sala Mare (Concert in Festivalul Saptamana Internationala a Muzicii Noi).

(Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

 



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Peisajul urban dintr-o zi ploioasă

Imaginea prezentată surprinde un peisaj urban aglomerat, în care clădirile înalte își etalează fațadele impunătoare. Atmosfera pare să fie...

Read More...

Campionatele Naționale Individuale Outdoor U14 la Centrul Național de Tenis

Campionatele Naționale Individuale Outdoor U14 au avut loc la Centrul Național de Tenis, cu sprijinul sponsorului oficial Decathlon Romania....

Read More...
5 mai, Ziua Mondială a Igienei Mâinilor – Institutul Național de Sănătate Publică

Ziua Mondială a Igienei Mâinilor: Mâinile Curate Salvează Vieți

Ziua Mondială a Igienei Mâinilor, marcată pe 5 mai, reprezintă un moment crucial în promovarea igienei în unitățile sanitare....

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro