Traseele turistice din Munții Făgăraș, refacute de studentii MApN si voluntarii din cadrul proiectului „Anii Drumeţiei”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Lifestyle, STIRILE ZILEI
mapn fagaras trasee turistice

Weekend-ul trecut, studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, alături de voluntarii din cadrul proiectului „Anii Drumeţiei”, au continuat refacerea traseelor turistice din Munții Făgăraș.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi în aer liber
Foto: Silvia Bobariu


Iată cum a fost văzută această experiență prin ochii lui Alexandru Topor-Tosa, student în anul I:

„Acest voluntariat a reprezentat, de departe, cea mai amplă acțiune de acest fel la care am participat și una la care aș lua parte ori de câte ori aș avea ocazia. S-au întâmplat atâtea lucruri pozitive într-un timp așa scurt încât cu greu pot fi cuprinse în câteva cuvinte, referindu-mă aici, la condiții de cazare peste așteptări, la oameni extraordinari și peisaje nemaivăzute.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber
Foto: Silvia Bobariu


Inițial, amenajarea cu stâlpi a traseului la o așa altitudine părea o misiune dificilă. Nu neapărat din punct de vedere fizic, cât mai ales din cauza întrebărilor și curiozităților din mintea mea despre un traseu neexplorat. Prima zi a fost puțin mai solicitantă, dar având oameni devotați alături precum colegii și participanții asociației, cu un plan bine pus la punct, și cu conducători ai activității implicați total, timpul a trecut, parcă, prea repede.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi natură
Foto: Silvia Bobariu


Aș minți să zic că traseul parcurs a fost ușor sau că greutatea materialelor de construcții din ranițe și a stâlpilor nu începeau uneori să devină deranjante, însă, personal pe mine cel mai mult m-au ajutat privirile admirative ale turiștilor cu care ne intersectam pe traseu, care ne salutau și ne urau “Spor!”. Ei îmi ridicau moralul și îmi aminteau de ce eram acolo, eram acolo în slujba muntelui…în slujba oamenilor.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, munte şi natură
Foto: Silvia Bobariu

Simțeam că sunt mândri de noi și bucuroși să ne vadă acolo și că poate o să ducă cu ei povestea acasă și așa o să apară noi voluntari. Peisajele….nu știu dacă este vorba de faptul că până la vârsta asta nu am călătorit suficient, însă priveliști ca cele văzute aici vor fi greu de egalat.
Dacă ar fi să mă întreb dacă a fost greu, răspunsul ar fi DA. Dar cu ce am rămas în urma acestor zile este cu mult peste orice dificultate întâmpinată pe munte, așadar o să fiu gata mereu să revin în slujba muntelui.”

Sursa: Facebook MApN, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu
Foto: Silvia Bobariu
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro