“Tradiționala slujbă de la Mănăstirea Radu Negru, organizată de Episcopia Sloboziei și Călărașilor”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași în ziua de 29 august 2023, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. La slujbă au participat preoți și diaconi, precum și un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași. În timpul liturghiei, Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți și a binecuvântat toți credincioșii cu ocazia acestei sărbători.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul și despre misiunea pe care Dumnezeu i-a încredințat-o de a fi vestitor al venirii lui Hristos. De asemenea, el a subliniat modelul de jertfă și credincioșie pe care Sfântul Ioan îl reprezintă pentru credincioșii de astăzi.

Totodată, în cuvântul său, Preasfințitul Părinte Vincențiu a adus în atenție Începutul Anului Bisericesc, amintind credincioșilor datoria lor de a mulțumi lui Dumnezeu pentru grija și dragostea pe care le manifestă permanent față de oameni.

Evenimentul a fost marcat și de Grupul de Cateheză de la parohia Independența, care a susținut un concert de cântări religioase și pricesne în timpul Chinonicului.

Astfel, Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul s-a desfășurat într-un cadru liturgic solemn și a oferit credincioșilor prilejul de a se închina și a primi binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu., a transmis astăzi sf-esc.ro.

Marți, 29 august 2023, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Negru din Protopopiatul Călărași, județul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă, în altarul de vară, au slujit preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Marius – Gabriel Purcărea și Nicușor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte Vasile Viorel Dinu, Protopop de Călărași, stareții mănăstirilor învecinate și un ales sobor de preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul „Mihail Vulpescu” al Protopopiatului Călărași, dirijat de părintele Laurențiu Marian Dobre, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

 Preasfinția Sa a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

La momentul Chinonicului, Grupul de Cateheză de la parohia Independența a susținut un concert de cântări religioase și pricesne.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit despre Sfântul Ioan Botezătorul, despre misiunea pe care Dumnezeu i-a hărăzit-o de a fi vestitor al venirii lui Hristos, despre modelul de jertfă și credincioșie pe care Sfântul Ioan ni-l oferă nouă celor de astăzi.

Tot în cuvântul de învățătură a vorbit despre Începutul Anului Bisericesc, amintind că avem datoria să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru grija și dragostea pe care o are permanent față de noi.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul.
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: sf-esc.ro
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro