Thomas Perle, distins cu Premiul Nestroy pentru piesa “karpatenflecken” și lucrarea “Protestanții”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Thomas Perle, autorul care colaborează în prezent cu Clemens Bechtel la piesa Sidy Thal de la Teatrul German de Stat Timișoara, va primi prestigiosul Premiu Nestroy pentru teatru austriac în acest an. Premiul este acordat pentru cea mai bună piesă, iar producția sa intitulată “carpații ca niște pete pe pielea mea” a fost pusă în scenă la Burgtheater din Viena.

Piesa lui Perle explorează destinul germanilor din România prin intermediul unei povești de familie din Maramureș și a fost jucată la Teatrul German de Stat Timișoara în 2022, fiind deschiderea Festivalului European de Teatru Eurothalia. Aceasta a fost inițial o producție a Deutsches Theater Berlin.

De asemenea, teatrul Griessner Stadl din Styria a fost nominalizat la Premiul Nestroy pentru o altă piesă scrisă de Perle, intitulată “Protestanții – expulzarea din țara natală”, în care autorul abordează persecuția protestanților.

Thomas Perle, născut în 1987 la Vișeul de Sus și emigrat în Germania în 1991, a fost scriitor în rezidență în Timișoara în perioada mai-septembrie 2023, în cadrul Forumului Cultural German pentru Europa de Est.

Piesa documentară de teatru Sidy Thal, care se joacă în aceste săptămâni la Teatrul German de Stat Timișoara, vorbește despre atacul antisemit care a avut loc la 26 noiembrie 1938 în teatrul din Timișoara, în timpul unui spectacol susținut în turneu de către actrița bucovineană Sidy Thal. Spectacolul multilingv este o coproducție între Teatrul German de Stat Timișoara și Teatrul Evreiesc de Stat București și a fost prefațat de o lectură scenică în data de 21 septembrie 2023 în Sinagoga din Cetate, sub coordonarea lui Thomas Perle.

Premiul Nestroy este acordat începând cu anul 2000 pentru realizări remarcabile pe scenele vieneze și în teatrul austriac.

Sursa: www.sursadevest.ro

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Acesta este recompensat pentru cea mai bună piesă, pentru creația sa karpatenflecken (carpații ca niște pete pe pielea mea), care a fost pusă în scenă la Burgtheater din Viena.

Piesa evocă destinul germanilor din România prin intermediul unei povești de familie din Maramureș și a fost jucată la TGST în 2022 – la vremea respectivă într-o producție a Deutsches Theater Berlin – în deschiderea Festivalului European de Teatru Eurothalia.

De asemenea, teatrul Griessner Stadl din Styria a fost nominalizat la Premiul Nestroy pentru o altă piesă a lui Perle, anume lucrarea Protestanții – expulzarea din țara natală, în care autorul abordează persecuția protestanților.

Autorul – născut în 1987 la Vișeul de Sus și emigrat în Germania în 1991 – a fost în perioada mai-septembrie 2023 scriitor în rezidență al orașului Timișoara din partea Forumului Cultural German pentru Europa de Est.

Piesa de teatru documentar Sidy Thal, la care se repetă în aceste săptămâni la TGST, vorbește despre atacul antisemit care a avut loc la 26 noiembrie 1938 în teatrul din Timișoara, în timpul unui spectacol susținut în turneu de actrița bucovineană Sidy Thal. Spectacolul multilingv este realizat în coproducție de Teatrul German de Stat Timișoara și Teatrul Evreiesc de Stat București. El a fost prefațat de o lectură scenică în data de 21 septembrie 2023 în Sinagoga din Cetate, în coordonarea lui Thomas Perle.

Premiul Nestroy se acordă începând cu anul 2000 pentru realizări remarcabile pe scenele vieneze și în teatrul austriac.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

ascide

105 elevi din Școala Gimnazială Berteștii de Jos, județul Brăila, au beneficiat de ateliere de TIC gratuite

În perioada august – noiembrie 2023, elevii Școlii Gimnaziale Berteștii de Jos, județul Brăila au luat parte la workshop-uri...

Read More...
„Un suflet pentru suflete!”, campanie inițiată de Casa de Sănătate Dâmbovița – incomod-media.ro

Un suflet luminat de Moș Nicolae aduce bucurie într-un spital

Angajații Casei de Asigurări de Sănătate Dâmbovița au reușit să aducă bucurie în sufletele copiilor internați în Secția de...

Read More...
NASA Stennis Achieves Major Milestone for In-Flight Software Mission

NASA Stennis și Sidus Space colaborează pentru un zbor istoric în spațiu

NASA's Autonomous Systems Laboratory team at the Stennis Space Center has achieved a major milestone in its mission to...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro