Termenul pentru depunerea dosarelor la Primărie pentru programul de casare a autovehiculelor uzate este 29 noiembrie

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Programul Rabla Local, aproape de final! Lugojenii, îndemnați să se grăbească pentru depunerea dosarelor – Redeșteptarea

Termenul limită pentru depunerea dosarelor de casare a autovehiculelor uzate în cadrul programului “Rabla Local” a fost anunțat de administrația locală. Potrivit informațiilor furnizate, persoanele care s-au înscris în program trebuie să depună dosarele până la data de 29 noiembrie, pentru a evita înregistrarea autovehiculelor uzate în evidența fiscală în anul 2024.

Autoritățile explică că semnarea contractelor de finanțare între Primărie și persoanele fizice, precum și procedura de casare și radiere din circulație și din evidența fiscală a autovehiculelor uzate implică un timp destul de mare. De aceea, este important ca toți cei înregistrați în program să respecte termenul limită și să depună dosarele la Primărie.

Pe de altă parte, autoritățile solicită și celor care s-au înscris în program și doresc să renunțe să anunțe în scris Primăria Municipiului Lugoj.

Programul “Rabla Local” este în conformitate cu angajamentele luate de România în domeniul protecției mediului, ca membru al Uniunii Europene. Scopul acestui program este stimularea înlocuirii autovehiculelor uzate cu unele mai noi și mai puțin poluante.

Lugojul se confruntă cu o densitate mare de autovehicule în comparație cu media națională. Conform datelor furnizate, în Lugoj există aproape 470 de autovehicule la mia de locuitori, în timp ce media națională este de 328 de vehicule la mia de locuitori. Aceasta este o problemă care contribuie la poluarea mediului și la calitatea proastă a aerului.

În primele 10 zile de la demararea programului “Rabla Local”, aproximativ 220 de lugojeni s-au prezentat la Primărie pentru a beneficia de oferta de casare a autovehiculelor uzate. Oferta este una atractivă, în special pentru mașinile care au trecut de 15 ani, oferindu-se suma de 3.000 de lei. În comparație, firmele care preiau fierul vechi oferă doar între 500 și 600 de lei.

Aplicarea acestui plan de stimulente pentru înlocuirea autovehiculelor uzate reprezintă un semn de respect față de mediu și contribuie la un aer mai curat pentru locuitorii din Lugoj. În curând, aceștia vor avea și alternativa transportului urban în condiții civilizate și nepoluante, prin intermediul celor nouă autobuze electrice primite cu finanțare europeană.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Administrația locală anunță persoanele care s-au înscris la programul privind casarea autovehiculelor uzate că termenul pentru depunerea dosarelor la Primărie este 29 noiembrie.

Motivul datei limită este că după semnarea contractelor de finanțare între Primărie și persoanele fizice, procedura de casare și radiere din circulație și din evidența fiscală a automobilului uzat implică un timp destul de mare.

”Solicităm persoanelor fizice care s-au înscris pe platforma AFM să depună dosarele până la termenul stabilit pentru a nu rămâne înregistrat în evidența fiscală cu autovehiculul uzat în anul 2024”, a transmis autoritatea locală.

Totodată, se mai solicită celor care s-au înscris pe platforma AFM și doresc să renunțe la programul ”Rabla Local”  să anunțe în scris Primăria Municipiului Lugoj.

Programul ”Rabla Local” este în concordanță cu angajamentele luate de România, ca membru al Uniunii Europene, în domeniul protec­ției mediului.

Lugojul are aproape 470 de autovehicule la mia de locuitori (o mașină la doi locuitori), mult peste media națională de motorizare din acel moment, și anume 328 de vehicule la mia de locuitori.

După aproape 10 zile de la demararea programului, la ușile Primăriei au bătut circa 220 lugojeni, pentru a scăpa de bătrânele mașini, mai ales că oferta este una consistentă pentru cele care au trecut de 15 ani – 3.000 de lei, în timp ce firmele care preiau fier vechi nu le oferă oamenilor mai mult de 500 – 600 de lei.

În concluzie, aplicarea planului de stimulente pentru înlocuirea automobilelor uzate înseamnă respect pentru mediu și un aer mai respirabil pentru lugojeni, care vor avea curând și alternativa transportului urban în condiții civilizate și nepoluante, prin intermediul celor nouă autobuze electrice primite cu finanțare europeană.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Accesul în regiunea Belgorod, strict limitat. Un atac rusesc avariază infrastructura din regiunea Sumîi

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că restricțiile se aplică localităților „unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă”,...

Read More...

Răzvan Arnăut merge la Jocurile Olimpice cu gândul la o medalie olimpică la lupte

Răzvan Arnăut, un sportiv român talentat, se pregătește să participe la Jocurile Olimpice cu un singur gând în minte:...

Read More...

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro