Tadpoles Nebula (IC 410) de Cristian Suciu

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Tadpoles Nebula (IC 410) de Cristian Suciu

Nebuloasa Tadpoles (IC 410) este o nebuloasă de emisie situată în constelația Auriga. Aceasta se află în apropierea nebuloasei IC 405 și a roiurilor de stele M38 și M36. Distanta față de Pământ este de aproximativ 12000 de ani-lumină, iar dimensiunea nebuloasei este de aproximativ 100 de ani-lumină.

Un astronom amator pasionat, Cristian Suciu, a reușit să surprindă o imagine spectaculoasă a nebuloasei Tadpoles. Folosind un telescop Skywatcher 80ED cu reducător de focală / flatener 0,85, montură Celestron AVX și o cameră Asi 2600 MC Pro Color, acesta a capturat o imagine detaliată și vibrantă a nebuloasei. De asemenea, a utilizat un filtru Optolong L-Ultimate pentru a obține o imagine mai clară.

Pentru a asigura calitatea imaginii, Cristian a folosit și o lunetă de ghidare de 30 x 120 mm și o cameră ASI 120MM Mini. Pentru a controla și monitoriza procesul de astrofotografie, a utilizat un computer astro Asi Air Plus. Timpul total de integrare a imaginii a fost de 5 ore, iar pentru a obține rezultatele dorite, a folosit și cadre de calibrare. De asemenea, procesarea imaginii a fost realizată cu ajutorul software-ului Pixinsight.

Imaginea a fost realizată la data de 15 octombrie 2023, în locația Movila, județul Ialomița, România. Aceasta este o zonă ideală pentru observarea cerului datorită condițiilor optime de vizibilitate și a luminii reduse a zonei.

Astroclubul București, al cărui membru este și Cristian Suciu, încurajează pasionații de astronomie să exploreze și să fotografieze fenomenele cosmice. Prin astfel de imagini, se poate observa frumusețea și misterul universului și se poate înțelege mai bine structura și evoluția acestuia.

Astrofotografia reprezintă un domeniu în creștere în rândul pasionaților de astronomie și este o modalitate minunată de a împărtăși frumusețea universului cu ceilalți. Prin astfel de imagini, putem admira și înțelege mai bine fenomenele cosmice și ne putem apropia mai mult de misterul și splendoarea universului.

Informatia a fost publicata pentru prima data de www.astroclubul.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro