Suplimentarea bugetului local pentru programul “Rabla” prin sume de la AFM

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
rabla abandonata

Primăria municipiului Lugoj a aprobat o rectificare a bugetului local pe anul 2023, care include o suplimentare de fonduri pentru Programul “Rabla”. Această inițiativă guvernamentală are ca scop înnoirea parcului auto din România și reducerea emisiilor poluante.

Potrivit Administrației Fondului de Mediu (AFM), care finanțează acest program, banii alocati Lugojului se ridică la suma de 516.000 de lei. Această rectificare a bugetului local a fost propusă de primarul Bogdan Ștefan Blidariu și a fost votată cu unanimitate de 12 voturi.

Programul “Rabla” are ca obiectiv înlocuirea autovehiculelor vechi și poluante cu unele noi și mai eficiente din punct de vedere energetic. Totodată, AFM mai derulează un program similar și pentru înlocuirea aparatelor electrocasnice vechi cu unele noi și eficiente din punct de vedere energetic.

În cadrul ședinței de rectificare a bugetului, primarul Blidariu a propus suplimentarea sumei de 516.000 de lei la secțiunea de dezvoltare, cod 43.02.20, Alte subvenții de la Administrația centrală pentru finanțarea unor activități. Acești bani vor fi utilizați la capitolul Autoritate executivă, secțiunea de funcționare, la alte cheltuieli, pentru Programul “Rabla”.

Viceprimarul Adrian Serendan, care a prezidat ședința de rectificare a bugetului, a subliniat importanța acestui amendament, având în vedere că acești bani reprezintă cofinanțarea din partea AFM-ului pentru Programul “Rabla”. El a menționat că suma de 516.000 de lei va fi distribuită către aproximativ 215 persoane care au dreptul de a primi acești bani.

Această rectificare a bugetului reflectă implicarea autorităților locale în promovarea unui mediu mai curat și a unei mobilități durabile. Prin Programul “Rabla”, se încurajează cetățenii să renunțe la autovehiculele poluante și să investească în vehicule noi și mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător. De asemenea, acest program contribuie și la stimularea economiei, prin crearea unei cereri pentru autovehicule noi.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Ultima rectificare a bugetului local pe anul 2023 a inclus o suplimentare de sume aferente programului ”Rabla”, în valoare de 516.000 lei.

Prin Programul ”Rabla”, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România și reducerea emisiilor poluante.

Banii vin de la Administrația Fondului de Mediu (AFM), care mai are un program asemănător și pentru înlocuirea aparatelor electrocasnice vechi cu unele noi, performante și eficiente din punct de vedere energetic.

Având în vedere acest lucru, primarul Bogdan Ștefan Blidariu s-a adresat conducătorului ședinței de buget: ”Domnule președinte, înainte de a intra la vot pe secțiuni, aș vrea să fac un amendament, având în vedere că au sosit la Lugoj sumele de la AFM aferente Programului Rabla. E vorba despre o sumă de 516.000 lei. Amendamentul este la Venituri, secțiunea de dezvoltare, cod 43.02.20, Alte subvenții de la Administrația centrală pentru finanțarea unor activități, să suplimentăm cu suma de 516.000 lei, și merg mai departe, ca să nu fie nevoie să mai discutăm, la Cheltuieli, această sumă de 516.000 lei să se ducă la capitolul Autoritate executivă, secțiunea de funcționare (…) alte cheltuieli, Sume AFM pentru Programul Rabla”.

Viceprimarul Adrian Serendan, care a prezidat ședința de rectificare de buget din 18 decembrie, a reținut acest amendament: ”Sigur se impune să-l votăm, pentru că este vorba de banii pe care i-am primit, cofinanțarea din partea AFM-ului. Noi contribuim cu 600 de lei. Această sumă reprezintă vreo 215 persoane cu dreptul de a primi acești bani”.

Amendamentul a fost votat cu unanimitate de 12 voturi.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Misterioasele linii de la Nazca: O istorie desenată în pământ

Misterioasele linii de la Nazca reprezintă unul dintre cele mai fascinante și enigmatice fenomene arheologice din lume. Situate în...

Read More...

Explorând evoluția prin tehnici de biologie moleculară

Evoluția este un proces fascinant care a modelat lumea în care trăim astăzi și care continuă să ne surprindă...

Read More...
A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro