Știți că lângă Delta Dunării se află o unitate militara cu caracter unic în România, datorită doctrinei, mediului de acţiune şi specificul amfibiu al…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Știți că lângă Delta Dunării se află o unitate militara cu caracter unic în România, datorită doctrinei, mediului de acţiune şi specificul amfibiu al misiunilor?
E vorba despre Regimentul 307 Infanterie Marină.

Veriga de bază a regimentului o constituie pușcașul marini, militari care au la baza instrucției condiția fizică superioară, capacitatea de supraviețuire și improvizație şi lucrul în echipă, în scopul de a face faţă mediului ostil și a învinge inamicul.
Acești militari fost ieri instructorii participanților “Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict”.
Accentul pregătirii fost pus pe tehnici de supraviețuire specifice zonei de coastă (deltă, fluviu, lagunar, litoral). “Să mori de foame aici? E imposibil, natura oferă resurse!”, ne-au spus.
Pregătirea și utilizarea ambarcațiunilor ușoare de asalt, pe lacul Babadag, face parte din programul obișnuit al infanteriștilor marini, pentru cursanți a fost o etapă interesantă, care îi duce cu un pas mai aproape de a deveni profesioniști în documentarea reportajelor din zone de conflict.

Text, foto: cpt Mirela Vîță
#CJTZC_2023 #MApN #Regiment307 #InfanterieMarina #Heracleea
Data: 2023-07-05 10:50:05

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

3 commentsOn Știți că lângă Delta Dunării se află o unitate militara cu caracter unic în România, datorită doctrinei, mediului de acţiune şi specificul amfibiu al…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro