Startul celei de-a VII-a ediții a Timișoara City Marathon va avea loc pe 22 octombrie

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Aleargă în Capitala Europeană a Culturii! Peste 1.100 de participanți din România și străinătate, înscriși la Timișoara City Marathon

Timișoara City Marathon, un eveniment sportiv de amploare, se va desfășura în această duminică, 22 octombrie, în Timișoara. Aceasta va fi cea de-a VII-a ediție a maratonului, iar organizatorii se așteaptă la peste 1.100 de participanți din România și străinătate.

Evenimentul are ca scop principal promovarea și (re)descoperirea frumuseților Capitalei Europene a Culturii prin intermediul celor patru curse pregătite. Maratonul „Cavalerii Cetății” by Flexik Automation, cu o distanță de 42 de km, va începe în fața bisericii din Otelec, la ora 8.30, și va avea 50 de participanți. Semimaratonul „Eugeniu de Savoya” by Forvia/Hella, cu o distanță de 21 km, va începe în Piața Libertății din Timișoara, la ora 10.00, și așteaptă 150 de participanți. Crosul „Poarta Forforosa” și Crosul „Batalionul Banat” vor avea startul tot în Piața Libertății, la orele 10.00, respectiv 13.00, și vor beneficia de prezența a 450, respectiv 350 de participanți.

Organizatorii au declarat că vor acorda premii celor mai buni alergători. Alexandru Lorinti, președintele Clubului Sportiv Alergotura, a menționat că ediția din acest an a competiției va fi una specială, având în vedere faptul că Timișoara este Capitala Europeană a Culturii. Acesta a subliniat că se așteaptă la o participare semnificativ mai mare a competitorilor și la o reacție entuziastă din partea publicului implicat în evenimentele culturale desfășurate în oraș.

Timișoara City Marathon 2023 vine cu o serie de noutăți. Copiii cu vârste între 12 și 17 ani vor fi invitați să participe la Crosul „Batalionul Banat” și la Crosul „Poarta Forforosa”, fără a plăti taxă de participare. De asemenea, au fost rezervate trei locuri gratuite la oricare dintre cursele evenimentului pentru Cluburile de Atletism din Timiș, pentru a oferi oportunitatea unui număr cât mai mare de juniori și tineri de a participa. Printre participanții la eveniment se vor număra și sportivi din Serbia, Ungaria, Germania, Franța și Regatul Unit.

Timișoara City Marathon este organizat de Clubul Sportiv Alergotura și are ca obiectiv promovarea sportului și a frumuseților orașului Timișoara.

Sursa: romania-si-strainatate-inscrisi-la-timisoara-city-marathon/”>www.sursadevest.ro

Duminică, 22 octombrie, se dă startul celei de-a VII-a ediții a Timișoara City Marathon!

Timișoara City Marathon așteaptă la start peste 1.100 de participanți din România și străinătate.

Organizatorii propun participanților să (re)descopere prin această competiție, frumusețile Capitalei Europene a Culturii în cadrul celor patru curse pregătite:

  • Maratonul „Cavalerii Cetății” by Flexik Automation. Startul tradițional al maratonului de 42 de km va fi dat pentru cei 50 de participanți din fața bisericii din Otelec, începând cu ora 8.30;
  • Semimaratonul „Eugeniu de Savoya” by Forvia/Hella. Semimaratonul de 21 km va avea punctul de start în Piața Libertății din Timișoara, la ora 10.00. La această cursă sunt așteptați150 participanți;
  • Crosul „Poarta Forforosa”. Pentru cursa de 10 km, startul e programat la ora 10.00, în Piața Libertății din Timișoara, pentru cei 450 de participanti;
  • Crosul „Batalionul Banat”. Cursa de 3 km așteaptă la start cu voie bună 350 de participanți, în Piața Libertății din Timișoara, la ora 13.00.

Cei mai buni alergători vor fi premiați de organizatori.

„Suntem tot mai aproape de ziua în care ne programăm cu toții ceasurile pentru Timișoara City Marathon. Ediția din acest an, cu numărul 7, va fi una chiar specială. Orașul nostru traversează un an cu totul deosebit, ceea ce contribuie la organizarea într-un mod original și atipic a acestei competiții sportive. Ne așteptăm atât la o participare semnificativ mai mare a competitorilor, cât și la reacția entuziastă a publicului implicat în aceste luni în multe evenimente desfășurate în comunitate.”, spune Alexandru Lorinti, președinte Club Sportiv Alergotura.

Timișoara City Marathon 2023 vine și cu o serie de noutăți. Printre acestea se numără invitarea la Crosul „Batalionul Banat” 3 km și la Crosul „Poarta Forforosa” 10 km – a copiilor cu vârste cuprinse între 12-17 ani, respectiv 14-17 ani. Participarea lor este gratuită. Totodată au fost alocate câte trei locuri gratuite la oricare dintre cursele evenimentului pentru Cluburile de Atletism din Timiș, pentru a oferi o șansă cât mai multor juniori și tineri să participe la eveniment. Și nu în ultimul rând vor participa la eveniment sportivi din Serbia, Ungaria, dar și alergători din Germania, Franța și UK.

Timișoara City Marathon este un eveniment organizat de Club Sportiv Alergotura.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro