Soldat lesinat la ceremonia de 1 decembrie de la Galati. FOTO si VIDEO

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Galați, STIRILE ZILEI
coroane galati soldati

1 Dcembrie 2022. Ca in fiecare an, Primaria Galați a avut calitate de organizator, care ar fi trebuit să se ocupe de bună desfășurare a evenimentelor ocazionate de Ziua Națională a României.

Între orele 11.30 – 12.00 a avut loc la Mausoleul Eroilor, de la Cimitirul Eternitatea, un ceremonial militar şi religios, s-a intonat Imnul de stat al României, a avut loc oficierea serviciului religios, urmate de o depunere de coroane de flori.

În timpul depunerii coroanelor de flori, unui militar din garda prezenta la ceremonie i s-a făcut rău, acesta prabușindu-se în fața tuturor participanților. Câțiva colegi au încercat să îi acorde un minim ajutor, dar nu am observat nici o salvare sau cadru medical specializat care să îi ofere ajutor medical de specialitate.

Partidul S.O.S.ROMANIA Galati, unul dintre partidele politice care au depus coroane la Mausoleul Eroilor, prin președintele acestuia de la Galați, doamna Gabriela-Violeta Iordăchiță, a subliniat, cu aceasta ocazie, printr-o scrisoare deschisa catre Primarul municipiului Galati, domnul Ionuț Pucheanu, urmatoarele:

“Având în vedere această situație, în calitatea mea de Președinte al Partidul S.O.S. ROMÂNIA GALAȚI vă întreb, ca și organizator al evenimentului:
1) De ce nu era nicio mașină de Salvare în imediata proximitate a Cimitirului Eternitatea și de ce nu a intervenit niciun cadru medical specializat să acorde primul ajutor medical?
2) Care este starea actuală a militarului român căruia i s-a făcut rău? Care a fost problema de sănătate care i-a cauzat căderea? Câte zile de îngrijiri medicale va necesita acesta?
3) De ce nu a existat pentru toate partidele politice prezente, care au depus coroane de flori, o listă prin care să fie anunțate, prin stația de amplificare, în cadrul ceremoniei de depunere de coroane, în condițiile în care, spre exemplu Partidul S.O.S. ROMÂNIA a depus cerere către Primăria Galați de depunere de coroană, cu nr. de înreg 235781/16.11.2022, însă nu i s-a acordat respectul cuvenit din partea organizatorilor.


Gabriela-Violeta IORDĂCHIȚĂ
Președinte al Partidul S.O.S. ROMÂNIA GALAȚI”
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Astronomer Sees Power in Community, Works to Build More

Comunitatea Stiintifica: O Aventura Colectiva

O astronomă de la NASA, Dr. Natasha Batalha, dezvăluie că unul dintre cele mai bune aspecte ale muncii sale...

Read More...

Laurențiu Badea, campion la dublu la Siauliai Open by Toyota U16 din Lituania

Laurențiu Badea, un tânăr tenismen român în vârstă de 14 ani, a reușit să obțină un succes notabil la...

Read More...
România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial – Academia Română, Filiala Iași

Prezentarea lucrării România și Suedia în perioada celui de-al Doilea Război Mondial

Centrul de Istorie a Secolului XX organizează joi, 22 februarie 2024, de la ora 18:00, prezentarea lucrării "România și...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro