Sezonul alergiilor şi manifestările specifice – cum să minimizezi efectul acestora

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Lifestyle, STIRILE ZILEI
alergii
virtualmag.roOrganismul uman poate manifesta diverse reacţii în faţa multor alergeni, contexte deloc plăcute, care vă pot afecta calitatea vieţii şi care vă pot pune în pericol.

Palierul alergenilor respiratori este foarte amplu, fiind predominant cel specific sezonului primăvară-toamnă, atunci când particulele de polen inundă aerul şi pot declanşa reacţii dintre cele mai variate şi neplăcute, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor. Simptomatologia este foarte amplă şi necesită investigaţii amănunţite.

Nasul înfundat, strănutul şi ochii iritaţi

Odată ce plantele încep să inunde atmosfera cu particulele de polen, persoanele care manifestă un fond alergic respirator, se pot confrunta cu o serie de neplăceri. Nasul înfundat poate fi primul semnal care ridică semne de întrebare şi aduce nelinişti, astfel că o vizită la un cabinet ORL poate ajuta la diagnosticarea corectă şi rapidă. 

Medicii specialişti, beneficiind de aparatură de ultimă generaţie şi deţinând experienţă în domeniu, pot depista rapid cauzele congestiilor şi iritaţiilor manifestate. Cu un control de specialitate se poate stabili exact dacă este vorba despre o reacţie datorată fondului alergic, având astfel posibilitatea de a aplica scheme de tratament adecvate şi de a continua cu investigaţiile specifice. 

Disconfortul alergiilor

Dacă vreţi să vă asiguraţi că parcurgeţi un episod specific reacţiilor alergice, alergologie Cluj vă stă la dispoziţie cu cei mai buni specialişti în domeniu şi cu cele mai eficiente scheme de tratament. Astfel, rinita alergică, astmul bronşic alergic, tusea cronică şi rinoconjunctivita alergică pot fi tratate eficient, descoperind cauza exactă şi intervenind cu tratamentele potrivite. 

Dacă disconfortul generat de alergeni este foarte crescut şi prezintă un risc mare, specialiştii pot recomanda şi aplica proceduri de imunoterapie alergen, acţionând asupra mecanismelor imunologice subiacente. Prin acest tip de intervenţie, se reduce sensibilitatea manifestată în faţa alergenilor, reducându-se în timp disconfortul cauzat de reacţiile alergice specifice.

Lupta cu alergenii respiratori de sezon

Alergiile respiratorii se pot manifesta variat. Sunt afectate căile respiratorii, pacientul manifestând nas înfundat, iritaţia ochilor, tuse, iar în cazurile severe, dificultăţi la respiraţie. Din acest motiv, este obligatorie depistarea cauzelor care generează reacţii, precum şi luarea celor mai bune măsuri. 

Medicul orl-ist va prescrie tratamentul medicamentos care va avea drept scop decongestionarea căilor respiratorii, iar intervenţia medicului alergolog va avea rolul de a depista alergenii reali şi de a stabili un plan de acţiune, astfel încât reacţiile organismului în faţa alergenilor să fie diminuate. Astfel, beneficiind de experienţa şi profesionalismul medicilor specialişti, disconfortul alergiilor se poate preveni şi atenua.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.virtualmag.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ce este o găzduire web și care este rolul ei?

Intenționezi să-ți lansezi un website online pentru a-ți promova cât mai intensiv serviciile sau produsul dorit? Atunci cu siguranță

Read More...

Dimineața pe răcoare? Nu. Dimineața la căldură pe banda ta de acasă. 😄 Echipamentul complet îl găsești aici:🏃https://altex.ro/…

Dimineața pe răcoare? Nu. Dimineața la căldură pe banda ta de acasă. 😄 Echipamentul complet îl găsești aici:🏃https://altex.ro/promo/sport/ #BlackFriday #BlackFriday2023 #BlackFridayDeIarna #BlackFridayRomania

Read More...

Stiri Guvernul României

Premierul Nicolae Ionel-Ciucă: Istoria fabuloasă a gimnasticii românești este scrisă de talentul și tenacitatea unor copii și tineri pregătiți

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro