Senatorul Titus Corlățean susține activitatea intensă la Conferința Rețelei Globale Parlamentare OECD

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Inteligența artificială și drepturile omului, teme abordate de Titus Corlățean la conferința Rețelei Globale OECD – incomod-media.ro

Senatorul român Titus Corlățean a fost activ în cadrul Conferinței Rețelei Globale Parlamentare OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) care are loc în aceste zile la Paris. Pe lângă întâlniri și dialoguri cu reprezentanți importanți ai unor state și cu diplomați de frunte, președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României a avut intervenții la tribuna înaltului la care au participat peste 100 de parlamentari din statele membre și candidat, alături de reprezentanți ai NATO, Consiliul Europei și Uniunii Europene.

Una dintre temele abordate de senatorul Corlățean a fost Inteligența Artificială (AI). Acesta a prezentat stadiul avansat al negocierii și redactării primului tratat internațional în materie de AI, un instrument care se află pe masa de lucru a Consiliului Europei. Titus Corlățean a subliniat importanța introducerii unor clauze de salvgardare clare și eficace pentru garantarea drepturilor fundamentale, demnității umane și criteriilor de etică, precum și pentru asigurarea funcționalității instituțiilor democratice.

Senatorul a menționat că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va insista pentru introducerea acestor clauze de salvgardare la sesiunea sa de plen din aprilie, care va avea loc la Strasbourg. Această inițiativă vizează adoptarea unei „Convenții-cadru privind inteligența artificială, drepturile omului, statul de drept și democrația”, care ar fi prima în materie în istoria Dreptului Internațional public. Decizia finală pentru adoptarea acestei convenții aparține Comitetului Miniștrilor Consiliului Europei.

Prin implicarea sa activă în aceste discuții și negocieri la nivel internațional, senatorul Titus Corlățean demonstrează preocuparea și angajamentul României în promovarea unui cadru legal și etic solid pentru dezvoltarea tehnologiei AI. Aceste eforturi pot contribui la asigurarea unei utilizări responsabile a inteligenței artificiale și la protejarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor în era digitală.

Sursa: incomod-media.ro

Activitate intensă susținută de senatorul român Titus Corlățean în cadrul Conferinței Rețelei Globale Parlamentare OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) desfășurată în aceste zile la Paris.

Pe lângă o serie de întâlniri și dialoguri cu reprezentanții de seamă ai unor state, cu iluștri diplomați, președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României a avut și o serie de intervenții de la tribuna înaltul la care au participat peste 100 parlamentari din statele membre și candidate, plus reprezentanți ai NATO, Consiliul Europei și Uniunii Europene.

Una dintre temele abordate de senatorul Titus Corlățean a fost dedicată Inteligenței Artificiale (AI). Reprezentantul român a prezentat stadiul avansat al negocierii și redactării primului tratat internațional în materievde AI, instrument care se află pe masa de lucru a Consiliului Europei.

„Am menționat că dincolo de oportunitățile tehnologice, de progres economic și social uriașe oferite de AI, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va insista, la sesiunea sa de plen din aprilie a.c. de la Strasbourg pentru introducerea unor clauze de salvgardare clare și eficace, care să garanteze drepturile fundamentale, demnitatea umană și criteriile de etică, dar și funcționalitatea instituțiilor democratice. După Avizul APCE, probabil cu amendamente și propuneri, decizia finală pentru adoptarea acestei „Convenții-cadru privind inteligența artificială, drepturile omului, stat de drept și democrație”, prima în materie în istoria Dreptului Internațional public, aparține Comitetului Miniștrilor Consiliului Europei”, a precizat Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro