Semnat contractul pentru proiectarea lotului 3 al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Proceduri în ritm de melc! CNAIR a semnat contractul pentru lotul trei din drumul de mare viteză Filiași – Lugoj

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea lotului 3 al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj. Această parte a autostrăzii are o lungime de 44 de kilometri și este situată între Domașnea și Caransebeș.

Ca parte a acestui proiect, CNAIR a încheiat anterior trei contracte pentru proiectarea secțiunii Filiași-Caransebeș, care are o lungime totală de 179 de kilometri. Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, specificând faptul că patru contractele de proiectare pentru drumul de mare viteză Filiași-Lugoj vor facilita dezvoltarea acestui segment crucial de infrastructură de transport.

Contractul semnat pentru proiectare are o valoare de 22,29 milioane de lei și este finanțat prin Programul Transport 2021-2027. Durata de executare a studiului de fezabilitate este estimată la 22 de luni.

Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj, cu o lungime totală de aproximativ 230 de kilometri, este împărțit în patru loturi separate. Lotul 1 cuprinde secțiunea Filiași-Drobeta Turnu Severin și are o lungime de 70 de kilometri, Lotul 2 este cuprins între Drobeta Turnu Severin și Domașnea și are o lungime de 65 de kilometri, Lotul 3 între Domașnea și Caransebeș se întinde pe o distanță de 44 de kilometri, iar Lotul 4 este cuprins între Caransebeș și Lugoj și are o lungime de 50 de kilometri.

Proiectul drumului de mare viteză Filiași-Lugoj este deosebit de important pentru conectarea municipiilor Târgu Jiu și Lugoj și va avea un impact pozitiv semnificativ asupra deblocării traficului, precum și asupra dezvoltării economice a regiunii. Includerea acestui tronson în Programul Transport 2021-2027 demonstrează angajamentul Guvernului în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de transport și incită optimism în rândul comunității locale și al actorilor economici regionali.

Finalizarea studiului de fezabilitate pentru Lotul 3 va servi drept bază pentru etapele următoare ale construcției drumului de mare viteză Filiași-Lugoj, marcând un pas esențial în crearea unei infrastructuri rutiere moderne și eficiente pentru România. Se așteaptă ca proiectare să fie finalizată în 22 de luni, iar ulterior să fie demarefaștiurg noi etape proiectului.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat miercuri, 13 septembrie, contractul pentru proiectarea lotului 3 al drumului de mare viteză Filiași-Lugoj. Este vorba de bucata dintre Domașnea-Caransebeș, în lungime de 44 de kilometri.

Asocierea de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni pentru finalizarea studiului de fezabilitate.

”În acest moment, între Filiași și Caransebeș, în lungime de 179 de kilometri, sunt semnate trei din cele patru contracte pentru proiectarea drumului de mare viteză Filiași-Lugoj”, a transmis bănățeanul Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor.

Contractul, cu o valoare de 22,29 milioane de lei, este finanțat prin Programul Transport 2021-2027.

Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj, cu o lungime de aproximativ 230 de kilometri, este împărțit în patru loturi distincte: Lotul 1 (Filiași – Drobeta Turnu Severin) însumează 70 de kilometri, Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea) are o lungime de 65 de kilometri, Lotul 3 (Domașnea – Caransebeș) se întinde pe o distanță de 44 de kilometri, iar Lotul 4 (Caransebeș – Lugoj) are o lungime de 50 de kilometri.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Man and young male student demonstrate how to sleep in space to a group of elementary students

NASA Stennis: Martie 2024

NASA Stennis, lider în explorarea spațiului: Martie 2024 Centrul Spațial NASA Stennis este în plină efervescență în această perioadă, marcând...

Read More...
Sisteme agroalimentare durabile și antreprenoriat rural – Academia Română, Filiala Iași

Colaboratori din domeniul cercetării economice

Un grup de cercetători români din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zaneˮ au realizat un studiu...

Read More...

Spectacolul fenomen al anului – MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK ÎN CONCERT ajunge la SIBIU, CLUJ-NAPOCA şi ARAD în aprilie

Spectacolul fenomen  MEŞTERUL MANOLE – OPERĂ ROCK în concert porneşte în turneu naţional în luna aprilie. Producţia Teatrului Naţional...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro