Se desfășoară FIDE GRAND SWISS 2023 pe Insula Isle of Man, cu participarea a 114 jucători și 50 de jucătoare, inclusiv reprezentanții României.

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

În perioada 23 octombrie – 5 noiembrie 2023, a avut loc turneul FIDE Grand Swiss pe insula Isle of Man, o competiție ce reunește unii dintre cei mai buni jucători de șah din lume. La această ediție au participat în total 114 jucători la open și 50 de jucătoare la feminin.

România a fost reprezentată de 6 participanți, 4 la open și două jucătoare la feminin. Aceștia sunt Richard Rapport, Bogdan Deac, Kirill Shevchenko, Mircea Pârligras, Irina Bulmaga și Mihaela Sandu. În prima rundă, Mihaela Sandu a obținut o victorie importantă în fața jucătoarei Teodora Injac, cu piesele negre.

În runda a doua, Mihaela Sandu va juca împotriva coechipierei sale de echipă, Irina Bulmaga, care și ea a obținut o victorie în prima rundă împotriva jucătoarei Javiera Belen Gomez Barrera.

În ceea ce privește competiția open, doar Richard Rapport a obținut o victorie în prima rundă, învingându-l pe Mustafa Yilmaz. Bogdan Deac a remizat cu Aryan Tari, Kirill Shevchenko a făcut remiză cu Varzuhan Akobian, în timp ce Mircea Pârligras a fost învins de Ivan Cheparinov.

Este important de menționat că acest turneu este unul extrem de dificil, având în vedere nivelul ridicat al participanților și presiunea competitivă. Fiecare rundă este o nouă provocare și jucătorii trebuie să își pună în valoare abilitățile strategice și tactice pentru a obține rezultate bune.

În concluzie, FIDE Grand Swiss 2023 reprezintă o oportunitate pentru jucătorii români să se măsoare cu unii dintre cei mai buni jucători de șah din lume și să își demonstreze calitățile în acest sport. Le urăm mult succes și ne bucurăm că reprezintă România în această competiție de prestigiu.

Sursa: Federația Română de Șah.

A început FIDE GRAND SWISS 2023! Până pe 5 noiembrie, pe insula Isle of Man, se dispută competiția care reunește printre cei mai buni jucători din lume. În total, participă 114 jucători la open și 50 de jucătoare la feminin, iar România este reprezentată de 6 participanți, 4 la open și două jucătoare la feminin:
Richard Rapport
Bogdan Deac
Kirill Shevchenko
Mircea Pârligras
Irina Bulmaga
Mihaela Sandu În prima rundă, Mihaela Sandu (2298) a învins-o pe Teodora Injac (2426) cu piesele negre, iar astăzi, în runda a doua, Mihaela Sandu va juca chiar cu Irina Bulmaga care a obținut victorie în prima rundă cu Javiera Belen Gomez Barrera. La open, doar Richard Rapport a obținut victorie în prima rundă cu Mustafa Yilmaz. Bogdan Deac a remizat cu Aryan Tari, Kirill Shevchenko a făcut remiză cu Varzuhan Akobian, iar Mircea Pârligras a fost învins de Ivan Cheparinov. Mult succes tuturor! : FIDE


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Federația Română de Șah
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

2 commentsOn Se desfășoară FIDE GRAND SWISS 2023 pe Insula Isle of Man, cu participarea a 114 jucători și 50 de jucătoare, inclusiv reprezentanții României.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro