Scopul de a eradica HIV în închisori – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Eliminarea HIV în închisori – POLITICO

De la celula la celula: eliminarea HIV in inchisori

Incarcerarea poate fi un factor major in raspandirea virusului HIV, dar exista si oportunitatea de a folosi aceasta perioada ca o sansa de a reduce rata infectiilor. In ultimul episod al podcast-ului POLITICO “Pulse of the Pandemic”, discutam despre cum inchisorile ar putea juca un rol important in eliminarea HIV.

Inchisorile sunt un loc in care riscul de infectare cu HIV este semnificativ mai mare decat in ​​populatia generala. Nu numai ca exista un risc ridicat de comportamente cu risc ridicat, cum ar fi injectarea de droguri si activitatile sexuale neprotejate, dar si conditiile de inchisoare, cum ar fi suprapopularea si igiena precara, fac ca transmiterea virusului sa fie mult mai probabila.

Dar aceasta nu inseamna ca inchisorile nu pot fi, de asemenea, locuri in care sa se poata face progrese semnificative in lupta impotriva HIV. Unii inchisori din intreaga lume au implementat programe de prevenire a infectiilor si de tratament pentru persoanele care traiesc cu HIV. Aceste programe includ testarea regulata, distribuirea de echipament de protectie, cum ar fi seringi sterile, si oferirea de terapie antiretrovirala (ART) pentru persoanele care traiesc cu HIV.

De fapt, inchisorile pot fi un loc ideal pentru a oferi tratament pentru HIV, deoarece persoanele din inchisoare sunt puse sub supraveghere stransa si sunt adesea mai dispuse sa se angajeze in tratament decat persoanele care traiesc in comunitate. In unele tari, precum Spania si Elvetia, tratamentul pentru HIV este oferit gratuit in inchisori, si ca urmare, rata infectiilor cu HIV in randul persoanelor eliberate din inchisoare a scazut semnificativ.

Inchisorile ar putea, de asemenea, sa joace un rol important in prevenirea raspandirii HIV in comunitatea mai larga. Persoanele care traiesc cu HIV ar putea invata cum sa-si gestioneze mai bine virusul si sa-si reduca comportamentele cu risc ridicat, iar atunci cand sunt eliberate din inchisoare, ar putea sa fie mai putin susceptibile sa transmita virusul altora.

Cu toate acestea, exista inca multe probleme de abordat. De exemplu, multe tari nu ofera tratament pentru HIV in inchisori sau nu ofera suficiente resurse pentru programele de prevenire a infectiilor. Suprapopularea si igiena precara sunt inca probleme majore in multe inchisori, ceea ce face ca transmiterea virusului sa fie mult mai probabila. Si, de asemenea, exista probleme cu stigmatizarea si discriminarea fata de persoanele care traiesc cu HIV in inchisoare.

Inchisorile sunt, in mod clar, un loc complicat si dificil in care sa se abordeze problema HIV. Dar daca putem gasi modalitati de a oferi tratament si de a preveni infectiile, inchisorile ar putea juca un rol important in eliminarea HIV.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro