Sărbătorirea a 145 de ani de la preluarea Dobrogei de către România

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Mesajul președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu, cu ocazia Zilei Dobrogei

Astăzi, în data de 14 octombrie, sărbătorim 145 de ani de la momentul istoric în care Carol I, primul rege al României, a citit Proclamația către Dobrogeni, prin care se consfințea preluarea de către România a administrației Dobrogei. Această acțiune a fost un pas important în consolidarea teritoriului românesc și în afirmarea statalității noastre. În acest context, Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, adresează un mesaj către tulceni și dobrogeni, îndemnându-i să se bucure de manifestările pregătite pentru a marca acest eveniment major și să se simtă mai mult decât oricând dobrogeni adevărați și români adevărați. Mesajul său este unul de unitate și sărbătoare, însoțit de urări de sănătate, prosperitate și pace pentru toți locuitorii Dobrogei. Astfel, este o ocazie de a reflecta asupra valorii istorice a acestui moment și de a celebra în mod adecvat contribuția Dobrogei la identitatea națională românească. La mulți ani, tulceni! La mulți ani, dobrogeni!

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Sărbătorim astăzi 145 de ani de la momentul istoric în care Carol I citea Proclamația către Dobrogeni, care consfințea preluarea de către România a administrației Dobrogei.

Dragi tulceni, vă doresc tuturor să vă bucurați de manifestările pe care le-am pregătit pentru a marca acest eveniment major și să vă simțiți, mai mult decât oricând, dobrogeni adevărați, români adevărați!

De asemenea, adresez tuturor dobrogenilor un călduros salut, împreună cu sincera urare de sănătate, prosperitate și pace. 

La mulți ani, tulceni! La mulți ani, dobrogeni!

 

Horia Teodorescu,

Președintele Consiliului Județean TulceaAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ultimul rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021

Ultimul jucător de fotbal rapidist prezent la Jocurile Olimpice Tokyo 2020/2021 a fost Antonio Sefer, care a purtat tricoul...

Read More...

Parcul Natural Porțile de Fier – o zonă protejată cu peisaje spectaculoase, unde se pot face drumeții sau excursii cu barca pe Dunăre.

Parcul Natural Porțile de Fier este una dintre cele mai frumoase locații din România, cu peisaje spectaculoase și o...

Read More...

Descoperirea În Noul Front Tehnologic: Explorarea Spațiului Profund

V-ati intrebat vreodata cum ar arata viitorul omenirii daca am reusi sa exploram spatiul cosmic in profunzime? Ei bine,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro