S.U.A.: Investind în viitorul comunităților latino: Realizări și contribuții remarcabile ale comunității latino

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
FACT SHEET: The Biden-Harris Administration Advances Equity and Opportunity for Latino Communities Across the Country

Comunitatea latino a SUA este unul dintre pilonii care susțin economia națiunii noastre, iar liderii latini care au fost numiți în guvernul federal demonstrează puterea diversității noastre ca națiune. În luna Patrimoniului Hispan, Administrația Biden-Harris continuă să sărbătorească realizările și contribuțiile remarcabile ale comunității latine. Prin legile majore și ordinele executive semnate de președinte – Planul de Salvare American, Legea de Infrastructură Bipartisană, Legea CHIPS și Science, Legea de Reducere a Inflației, două ordine executive privind echitatea rasială și altele – președintele Biden și vicepreședintele Harris vor continua să investească în viitorul comunităților latine.

Planul economic al președintelui Biden – Bidenomics – este unul care investește în viitorul tuturor comunităților, inclusiv în comunitățile latine, prin efectuarea de investiții publice inteligente în America, încurajarea și educarea lucrătorilor pentru dezvoltarea clasei de mijloc și promovarea concurenței pentru reducerea costurilor și ajutorarea antreprenorilor și a micilor afaceri să prospere. Această viziune oferă deja rezultate. Bidenomics a creat 13,5 milioane de locuri de muncă – inclusiv aproximativ 4 milioane pentru lucrătorii latini – și a atins cea mai mică rată a șomajului în rândul latino-americanilor din istorie. A atins, de asemenea, cele mai scăzute rate ale sărăciei infantile în rândul latinilor în 2021, în mare parte datorită extinderii Creditului Fiscal pentru Copii prin Planul de Salvare American. De asemenea, a triplat Creditul pentru Venitul Obținut pentru 17 milioane de lucrători fără copii în întreținere, iar estimativ 26% dintre toți lucrătorii care beneficiază de aceasta sunt latini.

În plus, Administrația Biden-Harris a început să reducă decalajul digital pentru familiile latine, cu finanțare și angajamentul de a conecta fiecare persoană din America la internet de mare viteză, fiabil și accesibil până în 2030. Peste o treime din gospodăriile latine raportează că nu au acces la internet de mare viteză acasă. De asemenea, a investit în cel mai mare program de reducere a poluării istorice din istoria Americii, care afectează în mod disproporționat comunitățile de culoare, dintre care 29% sunt latine.

Sub această administrație, antreprenorii latini au înființat noi afaceri la cea mai mare rată în ultimii 10 ani – mai rapid decât orice altă grupă demografică din țară. Pentru a menține acest momentum, Administrația Biden-Harris a îmbunătățit programele de garanție a împrumuturilor principale ale Administrației pentru Afaceri Mici (SBA) pentru a extinde disponibilitatea împrumuturilor mici către comunitățile neprivilegiate. Începând cu anul fiscal 2020, numărul împrumuturilor acordate de SBA antreprenorilor latini a crescut cu peste 80%. De asemenea, a lansat un efort întreg al guvernului pentru a extinde accesul la contracte federale și a acordat un record de 69,9 miliarde dolari întreprinderilor dezavantajate de mici dimensiuni în ultimul an fiscal.

Pentru a extinde oportunitățile educaționale echitabile pentru comunitatea latină în învățământul primar și secundar și mai departe, Administrația Biden-Harris a asigurat o creștere de 30% a finanțării asistenței pentru îngrijirea copiilor anul trecut. De asemenea, președintele a asigurat un miliard de dolari suplimentari pentru programul Head Start, un program în care mai mult de o treime din copiii și femeile însărcinate care beneficiază sunt latini. Prin Planul de Salvare American, alocat 130 de miliarde de dolari – cea mai mare investiție în educația publică din istorie – pentru a ajuta elevii să se întoarcă la școală și să se recupereze academic în urma pandemiei COVID-19. De asemenea, a aprobat o creștere istorică a granturilor Pell în ultimul deceniu, o creștere combinată de 900 de dolari la suma maximă acordată în ultimii doi ani pentru a beneficia studenții cu venituri mici și medii. Administrația a investit aproape 15 miliarde de dolari în universitățile care deservesc comunitățile latine, cea mai mare investiție în viitorul studenților latini din întreaga noastră istorie.

Pentru a sprijini și proteja toți lucrătorii, inclusiv lucrătorii latini, Administrația Biden-Harris a alocat 40 de miliarde de dolari prin Planul de Salvare American către state, localități, colegii comunitare și organizații locale pentru a oferi formare, a extinde trasee de carieră, a încuraja mai multe ucenicii înregistrate, a furniza bonusuri pentru retenție și angajare în industrii critice și a sprijini eforturile de ajutorare a americanilor defavorizați și a celor care se confruntă cu obstacole în găsirea unui loc de muncă. De asemenea, a protejat lucrătorii, inclusiv pe cei latini, care lucrează în condiții de temperaturi extrem de ridicate în exterior, directând Departamentul Muncii să emită prima Avertizare privind pericolele provocate de căldură și să intensifice aplicarea legilor pentru a proteja lucrătorii de căldura extremă. De asemenea, a actualizat standardele salariale Davis-Bacon pentru prima dată în aproape 40 de ani, ceea ce va crește salariile în timp pentru un milion de lucrători în construcții, inclusiv lucrătorii latini.

Pentru a îmbunătăți rezultatele în domeniul sănătății pentru comunitățile latine, Administrația Biden-Harris a crescut înscrierea latinilor în asigurarea medicală prin Affordable Care Act cu 900.000 de persoane sau 53% între 2020 și 2022, ajutând mai mulți latini să obțină asigurare medicală decât oricând înainte. Prin Inflation Reduction Act, a redus lunaritatea primelor și a contribuit la reducerea decalajului în accesul la medicamente prin îmbunătățirea acoperirii medicamentelor eliberate pe bază de rețetă și reducerea costurilor acestora în cadrul Medicare. Prin American Rescue Plan, a alocat 7,6 miliarde de dolari pentru aproape 1.400 de centre de sănătate comunitare, care deservesc în principal comunitățile latine și de culoare, și a oferit acces la un plan de asigurare medicală fără costuri zero pentru 69% din adulții latino fără asigurare medicală și acces la un plan de sănătate cu o primă lunară mai mică de 50 de dolari pentru 80% din aceștia.

Administrația Biden-Harris conduce cea mai ambițioasă agendă privind climatul, conservarea și justiția mediului din istorie. Aceasta include inițiativa Justice40, care direcționează 40% din anumite investiții federale în energie curată, locuințe accesibile și durabile, apă potabilă curată și alte programe către comunitățile defavorizate marginalizate și suprasolicitate de poluare. Administrația lucrează, de asemenea, pentru înlocuirea fiecărui conductă de plumb din America, asigurând accesul a milioane de gospodării cu venituri reduse la energie solară curată și accesibilă prin Inflation Reduction Act, și multe altele. În plus, în urmă cu o săptămână, președintele Biden a lansat Corpsul American pentru Climă – o inițiativă de formare a forței de muncă care va oferi peste 20.000 de tineri în domeniul energiei curate, conservării și rezilienței climatice, prioritizând echitatea și justiția mediului pentru a valorifica tal

Sursa: www.whitehouse.gov.

From the Latino business owners and workers who help fuel our nation’s economy to the barrier-breaking Latino leaders the President has appointed throughout the federal government, the Latino community has embodied the truth that our diversity is our strength as a Nation. This Hispanic Heritage Month, the Biden-Harris Administration continues to celebrate the remarkable achievements and contributions of the Latino community. Through the major laws and executive orders, the President has signed — from the American Rescue Plan, the Bipartisan Infrastructure Law, the CHIPS and Science Act, the Inflation Reduction Act, two executive orders on racial equity, and more — President Biden and Vice President Harris will continue to invest in the future of Latino communities.

Growing Economic Opportunity for Latino Families and Communities
President Biden’s economic plan — Bidenomics — is one that invests in the future of all communities, including Latino communities, by making smart public investments in America, empowering and educating workers to grow the middle class, and promoting competition to lower costs and help entrepreneurs and small businesses thrive. And this vision is already delivering results. Bidenomics has:

 • Created 13.5 million jobs — including around 4 million for Latino workers — and achieved the lowest Latino unemployment rate on record.
 • Achieved record low Latino child poverty rates in 2021, due in large part to the American Rescue Plan’s expansion of the Child Tax Credit.
 • Tripled the Earned Income Tax Credit for 17 million workers without dependent children — an estimated 26% of all workers benefitting are Latino. 
 • Began reversing decades of infrastructure disinvestment, including with $4 billion to reconnect communities that were previously cut off from economic opportunities by transportation infrastructure and to help advance transportation projects in underserved communities, including Latino communities.
 • Began closing the digital divide for Latino families, with funding and a commitment to connect every person in America to reliable, affordable high-speed internet by 2030. Over a third of Latino households report not having high-speed internet at home.
 • Delivered the largest investment in tackling legacy pollution in American history, which disproportionately impacts communities of color: 29% of Latinos live within three miles of a Superfund site.

Helping Latino-Owned Small Businesses Grow and Thrive
Under this Administration, Latino entrepreneurs have started new businesses at the fastest rate in over 10 years — faster than any other demographic in the country. To continue this momentum, the Biden-Harris Administration has:

 • Improved the Small Business Administration’s (SBA) flagship loan guarantee programs to expand the availability of small dollar loans to underserved communities. Since fiscal year 2020, the number of SBA-backed business loans to Latino entrepreneurs increased by more than 80%.
 • Launched a whole-of-government effort to expand access to federal contracts and awarded a record $69.9 billion to small disadvantaged businesses last fiscal year.
 • Through Treasury’s Emergency Capital Investment Program, invested $1.6 billion in Latino-owned and Latino-majority shareholder depository institutions.
 • Through Treasury’s State Small Business Credit Initiative, provided $2.5 billion in funding and incentive allocations to support the provision of capital to underserved businesses — with $1 billion of these funds to be awarded to the jurisdictions that are most successful in reaching underserved businesses.

Ensuring Equitable Educational Opportunity for Latino Students
To expand educational opportunity for the Latino community in K12 and beyond, Biden-Harris Administration has:

 • Secured a 30% increase in child care assistance funding last year. 25% of families benefiting from federal child care assistance come from Latino families. Additionally, the President secured an additional $1 billion for Head Start, a program where more than a third of children and pregnant women who benefit identify as Latino.
 • Through the American Rescue Plan, secured $130 billion — the largest investment in public education in history — to help students get back to school and recover academically in the wake of the COVID-19 pandemic.
 • Reestablished the White House Initiative on Advancing Educational Equity, Excellence, and Economic Opportunity for Hispanics.
 • Approved more than $117 billion in student loan debt cancellation for 3.4 million Americans and launched a new student loan repayment plan — the Saving on a Valuable Education plan — to help many students and families cut in half their total lifetime payments per dollar borrowed.
 • Championed the largest increase to Pell Grants in the last decade – a combined increase of $900 to the maximum award over the past two years to benefit low – and middle-income students.
 • Invested nearly $15 billion in Hispanic-serving colleges and universities, the largest investment in the future of Hispanic students in our entire history. 
 • Fixed the Public Service Loan Forgiveness program, so all qualified borrowers get the debt relief they are entitled to.  More than 662,000 public servants have received more than $42 billion in loan forgiveness since October 2021.

Empowering and Protecting Latino Workers
To empower and protect all workers, including Latino workers, the Biden-Harris Administration has:

 • Provided $40 billion in American Rescue Plan funds to States, localities, community colleges, and local organizations to deliver training, expand career paths, encourage more Registered Apprenticeships, provide retention and hiring bonuses in critical industries, and power efforts to help underserved Americans and those who face barriers to employment secure good jobs.  Individuals who identify as Hispanic now represent 22% of all apprentices, higher than their 18% share of the overall workforce.
 • Protected workers, including Latino workers, who are suffering from extraordinarily high temperatures when they work outside by directing the Department of Labor to issue the first-ever Hazard Alert for heat and ramp up enforcement to protect workers from extreme heat. 
 • Updated Davis-Bacon prevailing wage standards for the first time in nearly 40 years, which will raise wages over time for one million construction workers, including Latino workers.
 • Proposed a new rule to extend overtime pay to as many as 3.6 million workers — including 420,000 Latino workers — including by increasing the overtime salary threshold from about $36,000 per year to roughly $55,000 per year.

Improving Health Outcomes for Latino Communities
President Biden believes that we are stronger as a Nation when we work together to lift everyone’s well-being. To improve health outcomes for Latinos, the Biden-Harris Administration has:

 • Increased Latino enrollment in health care coverage through the Affordable Care Act by 900,000, or 53%, from 2020 to 2022, helping more Latinos gain health insurance than ever before.
 • Through the Inflation Reduction Act, locked in lower monthly premiums and helped close the gap in access to medication by improving prescription drug coverage and lowering drug costs in Medicare.  Over the next 4 years, Medicare will negotiate prices for up to 60 drugs covered under Medicare Part D and Part B, and up to an additional 20 drugs every year after that. 
 • Allocated $7.6 billion through the American Rescue Plan to nearly 1400 community health centers, which predominately serve Latinos and communities of color, and provided 69% of Latino uninsured adults access to a zero-premium plan and 80% access to a health plan for less than $50 a month.
 • Made a historic $1.5 billion investment to grow and diversify the nation’s health care workforce through programs such as the National Health Service Corps, where 13% of primary care physicians are Latino (compared to 6% in the national physician workforce).
 • Through the Department of Health and Human Service’s Language Access Steering Committee, prioritized providing access to language services appropriate to health and behavioral health care services to improve health outcomes and reduce health disparities for underserved communities, including Latinos.
 • The Biden-Harris Administration is leading the most ambitious climate, conservation, and environmental justice agenda in history. This includes the Justice40 initiative, which is delivering 40% of certain Federal investments in clean energy, affordable and sustainable housing, clean water, and other programs to disadvantaged communities that are marginalized and overburdened by pollution. The Administration is also working to replace every lead pipe in America, ensure millions of low-income households have access to affordable, clean solar energy through the Inflation Reduction Act, and more. In addition, just last week, President Biden launched the American Climate Corps – a workforce training initiative that will put more than 20,000 young people to work in the growing fields of clean energy, conservation and climate resilience, prioritizing equity and environmental justice in order to leverage the talents of all members of society.

Improving Our Immigration System
The Biden-Harris Administration remains committed to pursuing immigration reform legislation, including a pathway to citizenship for Dreamers and farm workers, , and will continue to call on Congress to make long overdue reforms to the U.S. immigration laws. To improve our immigration system, the Biden-Harris Administration:

 • Issued a Day 1 Presidential Memorandum directing the Secretary of Homeland Security, in consultation with the Attorney General, to take actions to preserve and fortify the 2012 Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) policy, under which eligible undocumented immigrant youth are provided temporary protection from removal and work authorization. In October 2022, the Department of Homeland Security issued a final rule codifying the DACA policy. The Department of Justice continues to defend DACA against legal challenges.
 • Stood up programs that allow noncitizens to request appointments at ports of entry or apply for lawful pathways at overseas processing centers, in addition to creating a parole program for noncitizens from Cuba, Haiti, Nicaragua, and Venezuela.  
 • Provided continued protection to Salvadorians, Hondurans, Nicaraguans, and Venezuelans through Temporary Protected Status.
 • Directed the Attorney General, the Secretary of Homeland Security, and the Secretary of State to improve naturalization processing, identify and remove barriers to naturalization, and reduce backlogs for naturalization applications.  Earlier this year and consistent with the President’s directive, United States Citizenship and Immigration Services published guidance to simplify the naturalization process for individuals serving in the U.S. armed forces, and to clarify naturalization processes for adopted children.

Enhancing Public Trust and Strengthening Public Safety for Latino Communities
Our criminal justice system must protect the public and ensure fair and impartial justice for all. These are mutually reinforcing goals. To enhance equal justice and public safety all communities, including the Latino community, the President has:

 • Signed into the law the Bipartisan Safer Communities Act (BSCA), the most significant gun violence reduction legislation enacted in nearly 30 years, taken more meaningful executive action than any other president to make our schools, churches, grocery stores, and communities safer, and launched the first-ever White House Office of Gun Violence Prevention. Latinos are twice as likely to be a victim of gun violence and homicide.
 • Signed a historic Executive Order to put federal policing on the path to becoming the gold standard of effectiveness and accountability by requiring federal law enforcement agencies to ban chokeholds; restrict no-knock warrants; mandate the use of body-worn cameras; implement stronger use-of-force policies; provide de-escalation training; submit use-of-force data; submit officer misconduct records into a new national accountability database; and restrict the sale or transfer of military equipment to local law enforcement agencies, among other things. 
 • Taken decisive and historic action to make America’s communities safer, including calling on Congress to invest roughly $25 billion in federal, state, local, and tribal law enforcement to prevent and reduce crime through evidence-based strategies; protect civil rights; and fund additional officers for safe, effective, community-oriented policing consistent with the standards in the President’s Executive Order to enhance public trust and safety.
 • Secured the first-ever dedicated funding stream for community violence intervention programs that have reduced violence by as much as 60%.

###


Foto: Click pentru sursa imaginii , Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Baschetbalistele se pregătesc de ultimul meci pe teren propriu din 2023

Echipa de baschet feminin Rapid se pregătește pentru ultimul meci pe teren propriu din 2023. Confruntarea va avea loc...

Read More...
IMPACTPRESS

Cererea de demisie a presedintelui Curtii de Apel Timisoara a fost aprobata de Sectia pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii

Președintele Curții de Apel Timișoara, judecătorul Mircea Crețu, și-a dat demisia din funcție, după ce judecătorii din Consiliul Superior...

Read More...
NASA meatball logo

NASA selectează companii pentru contractul de fabricare a echipamentelor de suport la sol la Centrul Spațial Kennedy al agenției în Florida

NASA a selectat următoarele companii pentru un contract cu durată nedeterminată, pentru a fabrica echipamente de suport la sol...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro