S.U.A.: Continuarea stării de urgență în relație cu Etiopia

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
Notice on the Continuation of the National Emergency with Respect to Ethiopia

Pe 17 septembrie 2021, prin Decret Executiv 14046, am declarat o situație de urgență națională în conformitate cu Legea Puterilor Economice Internaționale de Urgență (50 U.S.C. 1701 et seq.) pentru a face față amenințării neobișnuite și extraordinare la securitatea națională și politica externă a Statelor Unite, constituită de situația din și în legătură cu nordul Etiopiei.

Situația din și în legătură cu nordul Etiopiei, care a fost marcată de activități care amenință pacea, securitatea și stabilitatea Etiopiei și a regiunii Marelui Corn al Africii, continuă să reprezinte o amenințare neobișnuită și extraordinară la securitatea națională și politica externă a Statelor Unite. Din acest motiv, situația de urgență națională declarată în Decretul Executiv 14046 din 17 septembrie 2021 trebuie să continue să fie în vigoare și după 17 septembrie 2023. Prin urmare, în conformitate cu secțiunea 202(d) a Legii Situațiilor de Urgență Naționale (50 U.S.C. 1622(d)), voi prelungi cu 1 an situația de urgență națională declarată în Decretul Executiv 14046 în ceea ce privește Etiopia.

Această notificare va fi publicată în Registrul Federal și transmisă Congresului.

JOSEPH R. BIDEN JR.
CASA ALBĂ,
7 septembrie 2023.

Președintele Joseph R. Biden Jr. a anunțat că situația din nordul Etiopiei continuă să reprezinte o amenințare neobișnuită și extraordinară la securitatea națională și politica externă a Statelor Unite. Prin urmare, a decis să prelungească situația de urgență națională pentru încă un an, conform Legii Situațiilor de Urgență Naționale.

Decizia a fost luată în contextul activităților care pun în pericol pacea, securitatea și stabilitatea Etiopiei și a întregii regiuni a Marelui Corn al Africii. Prin continuarea situației de urgență națională, Statele Unite doresc să rămână implicate în gestionarea acestei amenințări și să sprijine eforturile de restabilire a stabilității în regiune.

Decretul Executiv 14046, care a fost emis în septembrie 2021, a fost prelungit cu un an, până în septembrie 2023. Acesta conferă autoritatea necesară pentru a lua măsuri în vederea contracarării amenințării și pentru a proteja interesele naționale ale Statelor Unite. Situația de urgență națională va fi continuată prin respectarea prevederilor Legii Puterilor Economice Internaționale de Urgență.

Președintele Biden a asigurat că această decizie va fi comunicată Congresului și va fi publicată în Registrul Federal, asigurând transparență și informare cu privire la situația de urgență națională în legătură cu Etiopia.

În concluzie, Statele Unite continuă să acorde importanță situației din nordul Etiopiei și să-și manifeste sprijinul față de stabilitatea și securitatea acestei regiuni. Președintele Biden a luat măsuri pentru a prelungi situația de urgență națională și pentru a se asigura că Statele Unite rămân implicate în gestionarea acestei amenințări și în sprijinirea eforturilor de restabilire a păcii.

Sursa: www.whitehouse.gov.

  On September 17, 2021, by Executive Order 14046, I declared a national emergency pursuant to the International Emergency Economic Powers Act (50 U.S.C. 1701 et seq.) to deal with the unusual and extraordinary threat to the national security and foreign policy of the United States constituted by the situation in and in relation to northern Ethiopia.

     The situation in and in relation to northern Ethiopia, which has been marked by activities that threaten the peace, security, and stability of Ethiopia and the greater Horn of Africa region, continues to pose an unusual and extraordinary threat to the national security and foreign policy of the United States.  For this reason, the national emergency declared in Executive Order 14046 of September 17, 2021, must continue in effect beyond September 17, 2023.  Therefore, in accordance with section 202(d) of the National Emergencies Act (50 U.S.C. 1622(d)), I am continuing for 1 year the national emergency declared in Executive Order 14046 with respect to Ethiopia.

     This notice shall be published in the Federal Register and transmitted to the Congress.

                               JOSEPH R. BIDEN JR.

THE WHITE HOUSE,
September 7, 2023.


Foto: Click pentru sursa imaginii , Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro