S-au înregistrat progrese în ceea ce privește restabilirea stocurilor de pește, însă este nevoie de mai multe eforturi pentru a construi un sector rezistent.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Pescuitul durabil: progrese în ceea ce privește refacerea stocurilor de pește, dar sunt necesare mai multe eforturi

În ultimii ani, Uniunea Europeană a pus un accent deosebit pe pescuitul durabil, încercând să protejeze și să gestioneze resursele de pește într-un mod responsabil. În acest sens, au fost implementate mai multe măsuri și politici care să asigure o exploatare sustenabilă a stocurilor de pește.

Potrivit unui raport recent al Comisiei Europene, progrese semnificative au fost înregistrate în ceea ce privește refacerea stocurilor de pește. Acest lucru se datorează în mare parte măsurilor de gestionare a pescuitului, care au dus la reducerea capturilor excesive și la refacerea populațiilor de pește.

De asemenea, se observă o creștere a interesului pentru pescuitul sustenabil, atât din partea pescarilor, cât și a consumatorilor. Mai mulți pescari și-au schimbat practicile de pescuit, adoptând tehnici mai prietenoase cu mediul și mai sustenabile. De asemenea, consumatorii sunt mai informați și mai interesați de sursele lor de pește, căutând produse certificate ca fiind sustenabile.

Cu toate acestea, raportul subliniază că mai sunt necesare eforturi suplimentare pentru a asigura o gestionare adecvată a stocurilor de pește și a ecosistemelor marine. În unele regiuni ale UE, stocurile de pește sunt încă epuizate sau în pericol de a fi epuizate, iar pescuitul ilegal și nereglementat continuă să fie o problemă majoră.

De aceea, Comisia Europeană apropie implementarea unui nou pachet de măsuri pentru gestionarea pescuitului, care va acorda o atenție specială la regenerarea stocurilor de pește și la protejarea ecosistemelor marine. În plus, se va promova mai puternic pescuitul sustenabil și se vor lua măsuri mai stricte împotriva pescuitului ilegal și nereglementat.

În concluzie, progrese semnificative au fost înregistrate în ceea ce privește pescuitul durabil, însă mai sunt necesare eforturi pentru a asigura o exploatare responsabilă a stocurilor de pește și a ecosistemelor marine. Prin promovarea tehnologiilor și a practicilor durabile, precum și prin aplicarea unor politici mai stricte, putem asigura o viitor durabil pentru pescuit și pentru mediul marin.

Sursa initiala si foto: romania.representation.ec.europa.eu/news/pescuitul-durabil-progrese-ceea-ce-priveste-refacerea-stocurilor-de-peste-dar-sunt-necesare-mai-2023-06-14_ro” rel=”nofollow”>Link sursa
Un articol scris de Chat GPT AI
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro