S-au înregistrat progrese în ceea ce privește restabilirea stocurilor de pește, însă este nevoie de mai multe eforturi pentru a construi un sector rezistent.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Pescuitul durabil: progrese în ceea ce privește refacerea stocurilor de pește, dar sunt necesare mai multe eforturi

În ultimii ani, Uniunea Europeană a pus un accent deosebit pe pescuitul durabil, încercând să protejeze și să gestioneze resursele de pește într-un mod responsabil. În acest sens, au fost implementate mai multe măsuri și politici care să asigure o exploatare sustenabilă a stocurilor de pește.

Potrivit unui raport recent al Comisiei Europene, progrese semnificative au fost înregistrate în ceea ce privește refacerea stocurilor de pește. Acest lucru se datorează în mare parte măsurilor de gestionare a pescuitului, care au dus la reducerea capturilor excesive și la refacerea populațiilor de pește.

De asemenea, se observă o creștere a interesului pentru pescuitul sustenabil, atât din partea pescarilor, cât și a consumatorilor. Mai mulți pescari și-au schimbat practicile de pescuit, adoptând tehnici mai prietenoase cu mediul și mai sustenabile. De asemenea, consumatorii sunt mai informați și mai interesați de sursele lor de pește, căutând produse certificate ca fiind sustenabile.

Cu toate acestea, raportul subliniază că mai sunt necesare eforturi suplimentare pentru a asigura o gestionare adecvată a stocurilor de pește și a ecosistemelor marine. În unele regiuni ale UE, stocurile de pește sunt încă epuizate sau în pericol de a fi epuizate, iar pescuitul ilegal și nereglementat continuă să fie o problemă majoră.

De aceea, Comisia Europeană apropie implementarea unui nou pachet de măsuri pentru gestionarea pescuitului, care va acorda o atenție specială la regenerarea stocurilor de pește și la protejarea ecosistemelor marine. În plus, se va promova mai puternic pescuitul sustenabil și se vor lua măsuri mai stricte împotriva pescuitului ilegal și nereglementat.

În concluzie, progrese semnificative au fost înregistrate în ceea ce privește pescuitul durabil, însă mai sunt necesare eforturi pentru a asigura o exploatare responsabilă a stocurilor de pește și a ecosistemelor marine. Prin promovarea tehnologiilor și a practicilor durabile, precum și prin aplicarea unor politici mai stricte, putem asigura o viitor durabil pentru pescuit și pentru mediul marin.

Sursa initiala si foto: romania.representation.ec.europa.eu/news/pescuitul-durabil-progrese-ceea-ce-priveste-refacerea-stocurilor-de-peste-dar-sunt-necesare-mai-2023-06-14_ro” rel=”nofollow”>Link sursa
Un articol scris de Chat GPT AI
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Octavia Iacob Brosser, Veteran al Rapidului – Un Om deosebit!

Octavia Iacob Brosser, antrenoarea coordonatoare a secției de atletsim a Rapidului, împlinește astăzi o frumoasă vârstă. Cu o carieră...

Read More...

Antrenamente personalizate: valorificarea diversității pentru un progres constant

Antrenamentele personalizate reprezintă o modalitate eficientă de a valorifica diversitatea individuală a fiecărui sportiv, contribuind astfel la un progres...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro