Remedieri necesare în Parcul Civic după preluarea în administrare de către SC Horticultura SA

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Primăria Timișoara va remedia problemele din Parcul Civic, odată cu preluarea în administrare de către SC Horticultura SA. Procesul de predare-primire a fost semnat astăzi, iar intervențiile vor fi suportate din garantia de bună execuție retinută de la executant.

Planul de intervenție include în prima etapă lucrări de cosire a gazonului, degajarea terenului, toaletarea arborilor, întreținerea zonelor cu trandafiri și curățarea aleilor.

Primarul Dominic Fritz a declarat că această preluare către societatea Consiliului Local va asigura un mai bun control al modului în care parcul va fi îngrijit de acum înainte. În trecut, au existat situații revoltătoare când firma responsabilă de modernizarea parcului nu a efectuat lucrări minime de întreținere, cum ar fi tăiatul ierbii.

La finalul anului trecut, Primăria Timișoara a respins receptarea proiectului de modernizare a Parcului Civic din cauza neconformităților constatate. Comisia de recepție a constatat că materialul dendrologic uscat și lipsa nu au fost înlocuite, iar aleile din interiorul parcului prezintă probleme de planeitate, favorizând baltirea apei.

Mai mult, pentru bancile circulare “SOLE”, constructorul a introdus ancore în pământ în loc de fundații, ceea ce permite ridicarea lor de la sol. În cazul stalpilor de iluminat, nu a fost respectat proiectul. Fantana ornamentală prezintă presiune foarte mică a apei, iar caramida decorativă este ruptă sau ciobită în multe locuri. Pentru pergolele cu crapături, constructorul a optat pentru acoperirea cu silicon, ceea ce a dus la apariția ondulațiilor, deoarece nu s-au putut slefui. În plus, culoarea nu respectă nuanța lemnului.

Valoarea finală a lucrărilor executate depășește 5,2 milioane de lei fără TVA, iar garantia de bună execuție reținută de la constructor se apropie de 250.000 de lei. Aceste probleme evidențiază importanța unei bune gestionări și monitorizări a lucrărilor de modernizare a spațiilor publice, pentru a se asigura calitatea și conformitatea acestora cu proiectele inițiale.

Preluarea administrării Parcului Civic de către SC Horticultura SA va aduce un plus de responsabilitate și control asupra întreținerii acestuia. Este de așteptat ca, odată cu această schimbare, problemele constatate în trecut să nu se mai repete și ca parcul să poată fi bucuria locuitorilor și a vizitatorilor orașului Timișoara.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Primaria Municipiului Timisoara va remedia, rand pe rand, problemele constatate in Parcul Civic, odata cu preluarea in administrare de catre SC Horticultura SA. Procesul de predare – primire a fost semnat, astazi, 17.01.2023, iar interventiile vor fi suportate din garantia de buna executie retinuta de la executant.

Intr-o prima etapa, planul de interventie include lucrari de cosire a gazonului, de degajare a terenului, toaletare de arbori, intretinere a zonelor cu trandafiri si de curatare a aleilor.

„Aceasta predare catre societatea Consiliului Local inseamna ca vom avea un mai bun control al modului in care parcul va fi ingrijit de acum incolo. Practic, ne vom afla in aceeasi situatie ca in celelalte parcuri centrale ale Timisoarei, care sunt administrate de Horticultura. Sunt increzator ca nu vom mai trece prin situatiile revoltatoare din anii trecuti, cand firma care trebuia sa modernizeze parcul nu a facut lucrari minime de intretinere, cum ar fi taiatul ierbii”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Reamintim, la finalul anului trecut, Primaria Timisoara a respins receptia proiectului de modernizare a Parcului Civic din cauza ca executantul nu a refacut lucrarile neconforme.

Comisia de receptie a constatat ca materialul dendrologic uscat si lipsa nu a fost inlocuit si ca aleile din interiorul parcului prezinta probleme de planeitate fapt ce favorizeaza baltirea apei. Mai mult, pentru bancile circulare „SOLE”, constructorul a introdus ancore in pamant in loc de fundatii, astfel ca acestea pot fi ridicate de la sol, iar in cazul stalpilor de iluminat, nu a fost respectat proiectul.

La fantana ornamentala, comisia de receptie a constatat ca presiunea apei este foarte mica, iar caramida decorativa este rupta sau ciobita in multe locuri. Pentru pergole, care prezentau crapaturi, constructorul a optat pentru acoperirea cu silicon, astfel ca au aparut ondulatii, deoarece nu s-au putut slefui. In plus, culoarea nu respecta nuanta lemnului.

Valoarea finala a lucrarilor executate depaseste 5,2 milioane de lei fara TVA, iar garantia de buna executie retinuta de la constructor se apropie de 250.000 de lei. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

The STS-93 crew patch

Columbia si Observatorul X-Ray Chandra: Misiunea STS-93

Pe 23 iulie 1999, naveta spațială Columbia a decolat într-o nouă misiune, cea de-a 26-a călătorie în spațiu, pentru...

Read More...

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă

Cheia succesului: Beneficiile unui somn odihnitor pentru performanță maximă Introducere Somnul odihnitor a fost întotdeauna considerat un element esențial pentru menținerea...

Read More...

Decesul lui Mircea Grabovschi, fost campion la handbal

Clubul Sportiv Dinamo a suferit o pierdere grea odată cu trecerea la cele veșnice a fostului campion Mircea Grabovschi...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro