Reintroducerea celui de-al doilea bac între Galați și I.C. Brătianu

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Primarul din I.C. Brătianu vrea două bacuri spre Galați pe oră! Navrom Bac Galați, nu!

Primăria comunei I.C. Brătianu a solicitat reintroducerea celui de-al doilea bac pentru a asigura o traversare mai eficientă a Dunării între cele două puncte. Motivația din spatele acestei solicitări se referă la formarea constantă a cozilor de mașini, care așteaptă ore întregi pentru a traversa Dunărea, ceea ce afectează în mod direct populația comunei. Cu toate acestea, directorul executiv al Navrom Bac Galați, Marilena Vasilache, susține că în contractul de concesiune nu există obligația trecerii cu bacul, iar deschiderea circulației pe Podul peste Dunăre a dus la o scădere semnificativă a veniturilor companiei, motiv pentru care nu pot susține o trecere gratuită pentru toți pasagerii.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Primăria comunei I.C. Brătianu a solicitat societății Navrom Bac Galați, reintroducerea celui de-al doilea bac, care să asigure trecerea Dunării între cele două puncte. Solicitarea vine în contextul în care, începând din data de 17 mai, trecerea Dunării în punctul Galaţi – I.C. Brătianu (județul Tulcea) este asigurată doar de bacul mic Poienari 2.

„Vă facem cunoscut faptul că decizia dvs. Unilaterală privind reducerea activității de trecere a Dunării de la 2 bacuri, ce treceau la interval de 30 de minute, la un singur bac la interval de 60 de minute, afectează în mod direct populația comunei I.C. Brătianu. (…) Venim în sprijinul cetățenilor comunei care ne-au sesizat aceste aspecte și vă solicităm să reintroduceți – cu celeritate – cel de-al doilea bac, astfel încât să se reia programul normal de traversare a Dunării, la interval de 30 de minute. Obligația de trecere cu bacul este de altfel stipulată și în cap.II, art.1, alin. (1) din contractul de concesiune nr. 1206/16.05.2000”, se arată în adresa Primăriei comunei I.C. Brătianu, semnată de Dănuț Pușcașu, viceprimar cu atribuții de primar.

În adresă se prezintă și motivele care stau la baza solicitării Primăriei I.C. Brătianu. Printre acestea se află faptul că „în mod constant se formează cozi de mașini, care așteaptă și 2-3 ore pentru a traversa Dunărea„.

Pe acest subiect am discutat cu Marilena Vasilache, director executiv al  Navrom Bac Galați, care afirmă că în contract nu există obligația trecerii cu bacul. În plus, deschiderea circulației pe Podul peste Dunăre a dus la o scădere a veniturilor cu aproape 80%, potrivit sursei citate.

„Nu există în contract obligația trecerii cu bacul. Contractul este pe închiriere teren, pentru a-mi desfășura eu activitatea de trecere cu bacul, pe care o fac și cu un bac și cu trei. În plus, locuitorii din I.C. Brătianu au dintotdeauna gratuitate acordată de Navrom Bac. Acest lucru înseamnă cu nu avem venituri încasate de la locuitorii din I.C. Brătianu din trecerea cu bacul către această localitate. Bacul care a rămas la Galați este special pentru copiii din Brătianu și Grindu, pentru că și acolo sunt elevi, profesori și învățători care vin la școală. Și dumnealor au gratuitate!  Este clar faptul că de când s-a deschis Podul peste Dunăre au scăzut veniturile aproape cu 80% mai puțin. Astfel, nu avem cum să ținem o trecere cu bacul gratuită și pentru alți pasageri”, ne-a declarat Marilena Vasilache, director executiv al  Navrom Bac SRL Galați.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro