Reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ în județul Vaslui: Grădinița nr. 8 din Bârlad și Școala din Bădeana inaugurate cu succes

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Unități de învățământ inaugurate cu ocazia deschiderii noului an școlar- FOTO

Reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ reprezintă o prioritate în dezvoltarea unei societăți progresiste și orientate către viitor. În județul Vaslui, deschiderea noului an școlar a coincis cu inaugurarea a două unități de învățământ, Grădinița nr. 8 din Bârlad și Școala cu clasele I-VIII din localitatea Bădeana, comuna Tutova.

Aceste proiecte au fost posibile datorită fondurilor europene și Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), reprezentând o investiție în educație. Grădinița nr. 8 din Bârlad a fost renovată în urma unui proiect amplu, finanțat cu fonduri europene. Această grădiniță devine un exemplu elocvent al faptului că investiția în educație este investiție în viitor. Prefectul Daniel Onofrei a declarat că copiii sunt comoara noastră cea mai prețioasă și merită să beneficieze de spații sigure și moderne pentru a-și dezvolta abilitățile și potențialul.

La Bădeana, a avut loc inaugurarea unei școli complet noi, iar investiția a fost realizată prin PNDL. Totodată, a fost inaugurată o sală de sport construită cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. Această inaugurare reprezintă un moment deosebit în care cunoașterea și visurile copiilor se vor împleti într-un viitor promițător.

Educația este cheia către dezvoltarea durabilă și prosperitatea unei societăți, iar prefectul Daniel Onofrei își dorește ca toate unitățile de învățământ din județ să devină faruri ale educației și progresului în comunitățile noastre.

Subprefectul Dorin Apostu a subliniat că inaugurarea acestei școli reprezintă un moment de mare importanță pentru comunitatea locală. Această instituție educativă modernă și sigură oferă copiilor oportunități nelimitate de dezvoltare și învățare. În această școală se va cultiva cunoașterea, se va încuraja creativitatea și se vor modela caractere puternice. Este datoria fiecăruia dintre noi să oferim copiilor noștri educația de calitate pe care o merită.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a evidențiat importanța acestei școli în comunitate. Acesta a subliniat că educația este esențială pentru formarea oamenilor și că în această instituție se vor forma caractere puternice și solidaritatea într-o comunitate va fi înțeleasă.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Trifan, a felicitat toți cei implicați în realizarea acestui proiect, subliniind angajamentul continuu pentru investiția în infrastructura școlară și educație.

Astfel, reabilitarea și modernizarea acestor instituții de învățământ reprezintă un pas important în asigurarea unei educații de calitate pentru copiii din județul Vaslui. Aceste investiții contribuie la dezvoltarea durabilă și prosperitatea comunităților locale, oferind copiilor spații sigure și moderne pentru a-și dezvolta abilitățile și potențialul.

Sursa si Foto: stiriest.ro

Reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ reprezintă o prioritate în dezvoltarea unei societăți progresiste și orientate către viitor. Deschiderea noului an școlar în județul Vaslui a coincis cu inaugurarea a două unități de învățământ. Grădinița nr. 8 din Bârlad și Școala cu clasele I-VIII din localitatea Bădeana, comuna Tutova, au renăscut prin investițiile în educație. Aceste proiecte au fost posibile datorită fondurilor europene și Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).
“Grădinița nr. 8 din Bârlad a fost renovată în urma unui proiect amplu, finanțat cu fonduri europene. Această grădiniță este un exemplu elocvent al faptului că investiția în educație este investiție în viitor. Copiii sunt comoara noastră cea mai prețioasă și merită să beneficieze de spații sigure și moderne pentru a-și dezvolta abilitățile și potențialul”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

În localitatea Bădeana, reprezentantul guvernului în teritoriu a participat la inaugurarea unei școli complet noi. Investiția a fost realizată prin PNDL. Tot la Bădeana a fost inaugurată și o sală de sport construită cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. “Acesta este un moment deosebit, în care cunoașterea și visurile copiilor se vor împleti într-un viitor promițător. ”O școală reprezintă mult mai mult decât o clădire – este un loc în care se formează caractere, se deschid minți și se construiește baza pentru succesul lor în viață.
În calitate de prefect, îmi doresc ca toate unitățile de învățământ din județ să devină faruri ale educației și progresului în comunitățile noastre. Educația este cheia către dezvoltarea durabilă și prosperitatea unei societăți. Felicitări tuturor celor implicați în reabilitarea și inaugurarea acestor unități de învățământ”, a mai spus Onofrei.

Prezent la inaugurarea școlii din Bădeana a fost și subprefectul Dorin Apostu. “Este o onoare să fiu aici astăzi, în calitate de subprefect, pentru a inaugura această frumoasă școală nouă. Această inaugurare reprezintă un moment de mare importanță pentru comunitatea dumneavoastră. Cu fiecare cărămidă pusă în locul potrivit, cu fiecare sală de clasă pregătită cu grijă, s-a construit aici o instituție educativă modernă și sigură, unde copiii vor avea oportunități nelimitate de dezvoltare și învățare. În această școală se va cultiva cunoașterea, va fi încurajată creativitatea și se vor modela caractere puternice. Este datoria fiecăruia dintre noi să oferim copiilor noștri educația de calitate pe care o merită. Astăzi, deschidem porțile către un viitor luminos și plin de succes pentru această comunitate”, a spus Apostu.

Tot cu acest prilej a fost dată în folosință și sala de sport, construită prin Compania Națională de Investiții, iar curtea școlii a fost amenajată cu spații verzi și copaci.

„Mulțumesc domnului primar și consiliului local pentru invitația de a participa la acest moment important din viața localității. Este un loc minunat și când spun asta nu este doar o formulă de complezență, ci dacă ne uităm în jurul minunatei clădiri, fabrica de caractere, veți vedea o alta destinată trupului nostru. Întâmplarea fericită face ca alături să fie și o clădire destinată sufletului nostru și un pic mai încoace se regăsesc locuințele cetățenilor acestei localități. Într-o sinteză, dacă ar fi să mă exprim, este aici un punct central al comunității. Am spus că e o fabrică, una foarte complicată, pentru că aici copiii noștri primesc un cumul de cunoștințe, care să-i ajute în viață să progreseze, să capete o meserie, să aibă o carieră, să se afirme și să se realizeze. Aici intervine și rolul celorlalți doi actori, profesorul și părintele, pentru a forma oameni. De asta am denumit-o „fabrică”. Trebuie să cunoască valorile, să știe deosebirea dintre bine și rău, dintre frumos și urât, să știe ce este solidaritatea într-o comunitate. Dacă lucrurile acestea vor fi înțelese, cu toții vom avea de câștigat”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

”În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, mă bucur să fiu alături de dumneavoastră la inaugurarea acestei școli moderne și inspiraționale. Această inaugurare reprezintă rezultatul unei colaborări strânse între autoritățile locale și județene, în vederea oferirii unei educații de calitate pentru generațiile viitoare. Investiția în infrastructura școlară este o prioritate pentru noi, deoarece înțelegem că educația este cheia succesului și dezvoltării durabile a unei comunități. Aș dori să îi felicit pe toți cei implicați în realizarea acestui proiect, de la constructori și arhitecți, la autoritățile locale și județene, care au făcut posibilă transformarea acestei școli într-un centru educațional de excelență. Închei prin a sublinia faptul că angajamentul nostru pentru educație nu se oprește aici”, a spus Ciprian Trifan.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro