“Meciul de debut pentru Triumf Cerna și FC Delta Tulcea în Liga a IV-a de fotbal”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Curaj și încredere: Debutanți la echipa de seniori la doar ...14 ani!

Meciul de duminică din prima etapă a Ligii a IV-a de fotbal a evidențiat o situație mai puțin obișnuită: două echipe debutante, Triumf Cerna și FC Delta Tulcea, au trimis pe teren mulți jucători sub 18 ani, unii dintre aceștia având doar 14 ani. Cătălin Rusu de la Triumf Cerna și Darius Lebedov de la FC Delta Tulcea sunt cei mai tineri jucători, amândoi având doar 14 ani. Chiar dacă sunt la început de carieră, acești tineri fotbaliști au arătat un potențial promițător și au fost apreciați de antrenorii lor. Este încurajator să vezi cum cluburile își oferă încredere copiilor și îi pregătesc pentru viitorul fotbalului românesc.

Sursa si Foto: infotulcea.ro

Meciul de duminică din prima etapă a Ligii a IV-a de fotbal a adus pe stadionul de la Cerna două echipe aparent de juniori chiar dacă meciul era unul de Liga a IV-a. Debutante în Liga a IV-a de fotbal, Triumf Cerna și FC Delta Tulcea au trimis pe gazon foarte mulți jucători care nu au împlinit încă 18 ani, ba chiar antrenorii celor două echipe, Stelian Greceanu de la Triumf și Dan Popescu de la FC Delta, și-au permis luxul de a le oferi debutul la seniori unor jucători de numai …14 ani.

Cătălin Rusu de la Triumf Cerna și Darius Lebedov de la FC Delta Tulcea au împlinit abia anul acesta 14 ani. Mai tânăr cu trei luni decât fotbalistul de la Tulcea, Cătălin Rusu de la echipa gazdă a fost chiar și titular. În schimb, Darius Lebedov a debutat în echipa de seniori în repriza a doua a jocului și a făcut-o foarte bine. Aurel Baltă și Alin Jenaru de la Triumf Cerna respectiv Adrian Tarasov și Vlad Porfir sunt și ei jucători foarte tineri, născuți în 2008, pe care antrenorii celor două echipe le dau încredere, iată, la echipa de seniori.

Am 73 de ani din care peste 50 de ani i-am petrecut , ca profesor de sport, pregătind copii pentru fotbal. Am încredere că și din această echipă care a revenit în campionatul județean de fotbal vom mai da fotbalului românesc cel puțin un Claudiu Dragu, un fotbalist căruia nu se poate spune că i-au lipsit personalitatea și talentul fiind deficitar doar la capitolul noroc. Cine știe, poate unul sau doi dintre acești copii vor avea și noroc și vor juca mai sus de Steaua București” a declarat Stelian Greceanu.

La rândul său, antrenorul de la FC Delta Tulcea, dan Popescu, spune că pentru Liga a IV-a orice club care dă credit copiilor trebuie apreciat. ”Am numai cuvinte de laudă pentru ceea ce am văzut la Cerna în meciul nostru de debut. O echipă foarte tânără, poate nu la fel de tânără ca a noastră dar cu jucători care pot crește și pot ajunge la alt nivel în acest sport. Noi la FC Delta Tulcea asta ne dorim: să promovăm tineri fotbaliști autohtoni, să le dăm încredere de la o vârstă fragedă și să le dăm șansă de a juca în următorii ani pentru Tulcea în ligile naționale sau meciuri internaționale așa cum am făcut-o eu, colegul  meu antrenor de la club , Cosmin Mărginean, sau, de ce nu, poate chiar să ajungă la nivelul domnului Gheorghe Iamandi, coordonatorul Centrului de Copii și Juniori de la FC Delta Tulcea”.

Rezultate Liga a IV-a, etapa I

Flacăra M. Kogălniceanu – Șoimi Topolog 1-4 (0-2)
Triumf Cerna – FC Delta Tulcea 1-7 (1-2)
Partizanul Luncavița – Viitorul Murighiol 0-4 (0-1)
Granitul Babadag – Luceafărul Slava Cercheză 2-2 (0-1)
Viitorul Horia – Heracleea Enisala 4-2 (2-0)
Progresul Isaccea – National Somova 7-0 (2-0)Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro