Raport Urme de Bucurie by Save the Dogs: În 2022 am crescut numărul de sterilizări în rândul animalelor fără stăpân și am extins numărul țărilor în care au fost adoptate animalele

BY: stiridinromania.ro In Comunicate, STIRILE ZILEI

Pandemia, inflația și creșterea facturilor cauzează un fenomen global de abandon al animalelor de companie. Sute de câini și de pisici au fost abandonate de stăpâni în ultimii ani, iar situația a cauzat un aflux de noi veniți în adăposturile de animale.

Coroborat cu un interes scăzut pentru adopție și criza din Ucraina – care a crescut numărul de adopții al câinilor din zona de conflict – fenomenul a făcut ca Save the Dogs și partenerii noștri de adopție să aibă dificultăți în a reloca animalele din România.

“România este pe ultimele locuri din Europa când vine vorba de protecția animalelor. Este suficient să intrați într-un adăpost public de animale pentru a vă da seama de acest lucru. Câinii care așteaptă să moară sunt ținuți în condiții tragice, iar modul în care sunt tratați, înainte de a fi uciși, este atroce. Chiar și acolo unde nu sunt eutanasiați, cum se întâmplă în București, viețile lor sunt mizerabile și lipsite de orice demnitate. Vestea bună este că lucrurile se îmbunătățesc, iar în ultimii cinci-șase ani, viteza de schimbare a crescut. Există semne extrem de încurajatoare, iar unele dintre ele vin din sectorul corporatist care a început să doneze pentru cauza animalelor pe care le îngrijim în adăpost” – Sara Turetta, fondatoare și președintă Urme de Bucurie by Save the Dogs and Other Animals.

Animalele adoptate de la Urme de Bucurie ajung în 7 state din Europa și America de Nord

Anul trecut 203 animale au fost adoptate din adăpostul Save the Dogs. Cei 147 de câini și 56 de pisici au ajuns în cămine permanente din 7 țări: România, Suedia, Germania, Elveția, Franța, Italia și SUA. Datele publicate de Urme de Bucurie by Save the Dogs arată că românii, americanii, germanii și italienii preferă să adopte pisici în timp ce suedezii, elvețienii și francezii optează cu precădere pentru câini.

Prioritatea locală a Urme de Bucurie: sterilizarea câinilor și pisicilor din Cernavodă și împrejurimi

Sterilizarea câinilor și pisicilor este o prioritate de top pentru Urme de Bucurie by Save the Dogs, deoarece împiedicarea animalelor de a face pui este o componentă cheie a gestionării populației de câini și pisici.

2022 este anul în care am sterilizat cele mai multe animale din întreaga activitate – 1.243 de câini și pisici dintre care 667 aveau stăpâni, 358 trăiau pe străzi, iar 218 erau rezidenți ai adăpostului de la Cernavodă. Veterinarii clinicii au microcipat 537 de câini și pisici care acum pot fi identificați și reuniți cu stăpânii lor. Personalul nostru a oferit tratament de urgență pentru 238 de animale și tratament veterinar pentru 207 câini și 185 de pisici.

Considerăm că numărul sterilizărilor pe care le realizăm ar fi mult mai mare dacă nu ne-am confrunta cu dificultățile întâmpinate în procesul de recrutare al medicilor și asistenților veterinari care să lucreze la adăpostul din Cernavodă.

Pe lângă sutele de câini și pisici, la Urme de Bucurie sunt îngrijiți pe toată durata vieții zeci de măgari și cai salvați de la cruzime și neglijență. Save the Dogs colaborează cu Poliția Animalelor care semnalează cabalinele care au nevoie de salvare și tratament veterinar.

Prioritate internațională: ajutorarea animalelor victime ale războiului din Ucraina

Exodul celor 14 milioane de ucraineni care s-au refugiat din calea războiului are un impact negativ asupra animalelor de companie care au rămas în cele mai multe cazuri pe străzi. Save the Dogs trimite lunar tone de hrană pentru animale de companie la Odessa și Harkov, de unde este distribuită în zeci de alte orașe și sate, hrănind mii de câini și pisici abandonate.

În 2022 Save the Dogs a donat 657 de tone de hrană pentru câini și pisici în Ucraina, ajutând peste 4.000 de pisici și 4.000 de câini să supraviețuiască crizei. Am trimis în Ucraina 455 de cuști de transport pentru câini și 1.548 de coliere anti purici/ căpușe pentru animalele de companie abandonate și pentru adăposturile de animale, iar 42 dintre voluntarii și personalul nostru au fost staționați la granița dintre Ucraina și România. Împreună cu Loving Hearts Shelter, una dintre organizațiile din Odessa, am salvat 30 de câini dintr-un adăpost din Odessa, afectat de război și am organizat astfel cea mai mare operațiune de salvare pe care Save the Dogs a gestionat-o vreodată.

Obiective 2023

2023 este un an de „reechilibrare” pentru Save the Dogs, după destabilizarea provocată de conflictul din Ucraina. Ne concentrăm din nou asupra dezvoltării proiectului în Cernavodă și în teritoriile învecinate, păstrând în același timp un picior în regiunea Odesa, cu livrări gratuite de hrană și sterilizări.

Am îmbunătățit în mod semnificativ toate activitățile care implică comunitatea locală. Prin programul „Vieți conectate” aducem sute de copii în centrul nostru, dar și bătrânii de la casa de bătrâni locală, persoanele cu dizabilități de la centrul municipal de îngrijire de zi și deținuții de la Poarta Albă.

La Urme de Bucurie ne propunem să organizăm team building-uri pentru asociațiile și companiile care vor să organizeze evenimente prin care să aducă împreună angajații cu măgarii, caii, pisicile și câinii din adăpostul nostru pentru un moment de relaxare și detașare de cotidian.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Artiștii de la Casa de Cultură „Dumitru Stanciu” din Găești s-au întors cu premii importante de la Zărnești – incomod-media.ro

Copiii și adolescenții din Găești obțin premii importante la Festivalul “Ecoul Pietrei Craiului” de la Zărnești

Copiii și adolescenții din Găești au obținut premii importante la Festivalul "Ecoul Pietrei Craiului" de la Zărnești, județul Brașov....

Read More...

Decesul fostului luptător și antrenor de greco-romane Constantin Alexandru, în vârstă de 83 de ani, reprezintă o pierdere semnificativă pentru sportul românesc

Constantin Alexandru, fost luptător și antrenor de greco-romane la CS Rapid, a încetat din viață la vârsta de 83...

Read More...
 17 octombrie 2023: Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80” la Academia Română

Sesiune aniversară „Academician Marius Porumb – 80“ Academia Română are programată pentru data de 17 octombrie 2023 o sesiune aniversară...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro