Prin slujirea arhierească, parohia “Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Călărași a celebrat hramul său.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași și-a sărbătorit hramul prin slujire arhierească

Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași și-a sărbătorit hramul în data de 7 iulie 2019, prin slujire arhierească. Evenimentul a fost unul important pentru comunitatea din Călărași, care a avut ocazia să participe la un moment de rugăciune și sărbătoare.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon al Târgoviștei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei, a avut loc și o procesiune cu icoana hramului, care a fost purtată prin parohie de credincioși.

Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași este una dintre cele mai importante din zonă, fiind o comunitate activă și implicată în viața bisericească. În cadrul parohiei, se desfășoară numeroase activități și proiecte, menite să îmbunătățească viața spirituală a credincioșilor și să ajute la dezvoltarea comunității.

Unul dintre cele mai importante proiecte derulate de parohie este înființarea unui centru social, care să ofere ajutor persoanelor defavorizate din zonă. De asemenea, parohia organizează și activități pentru copii, prin intermediul cărora aceștia învață despre valorile creștine și se dezvoltă armonios.

În plus, parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași este implicată și în proiecte de restaurare și conservare a patrimoniului cultural și istoric al zonelor în care activează. Astfel, în ultimii ani, au fost restaurate mai multe monumente istorice din zonă, care au devenit astfel un punct de atracție pentru turiști și o sursă de mândrie pentru comunitate.

În concluzie, sărbătorirea hramului parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași prin slujire arhierească a fost un moment important pentru comunitatea din zonă, care a avut ocazia să participe la un moment de rugăciune și sărbătoare. În același timp, evenimentul a demonstrat faptul că parohia este o comunitate activă și implicată în viața bisericească și socială, care se străduiește să facă bine în jurul său și să îmbunătățească viața credincioșilor și a întregii comunități.
Informatia a aparut pentru prima data pe sf-esc.ro

foto: Link sursa

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro