Primul bebeluș sosit pe lume în anul 2024 la maternitatea Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj este un băiețel

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
E băiețel! Albert Toader, primul născut al anului 2024 la maternitatea spitalului lugojean

Prima zi din anul 2024 a adus cu sine vestea nașterii primului bebeluș la maternitatea Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj. Micuțul, un băiețel, s-a născut înainte de prânz, marcând astfel începutul unei noi generații în orașul lugojean.

Albert Toader este numele pe care părinții i l-au dat micuțului lor. Acesta cântărește 3,490 kilograme și s-a născut prin cezariană. Cu această naștere, familia Toader își mărește numărul de copii la zece, iar cei de acasă abia așteaptă să îl cunoască pe noul membru al familiei.

În anul 2023, maternitatea Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj a înregistrat un număr de 187 de fete și 198 de băieți născuți. Din păcate, 16 dintre acești bebeluși s-au născut prematur. De asemenea, din totalul nașterilor, 212 copii au venit pe lume prin intervenții de cezariană. Un alt aspect semnalat de datele statistice este faptul că 13 mame care au născut în Lugoj în 2023 erau minore.

Specialiștii din domeniul medical din Lugoj observă o scădere semnificativă a numărului de nașteri înregistrate în anul precedent. Această tendință poate fi analizată în contextul schimbărilor demografice și al preferințelor familiale. Este important ca autoritățile să fie conștiente de această situație și să adapteze strategiile pentru a susține creșterea demografică în orașul Lugoj.

Nașterea primului bebeluș în 2024 reprezintă o bucurie pentru familia Toader și un moment de speranță și entuziasm pentru comunitatea din Lugoj. Cu siguranță, micul Albert va fi primit cu brațele deschise de către cei din jur și va aduce bucurie și fericire în viața celor dragi.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Primul bebeluș sosit pe lume în anul 2024 la maternitatea Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj este un băiețel. Micuțul a venit pe lume miercuri, 3 ianuarie, chiar înainte de prânz.

Cel dintâi lugojean care a văzut lumina zilei în acest an se numește Albert Toader, cântărește 3,490 kilograme și s-a născut prin cezariană. Bebelușul este cel de-al zecelea copil al familiei, iar cei de acasă abia așteaptă să îl cunoască pe micul Albert.

În anul 2023, la maternitatea Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj s-au născut 187 de fete și 198 de băieți. Dintre aceștia, 16 bebeluși s-au născut prematur. Din numărul total de nașteri, 212 copii au venit pe lume prin cezariană. Potrivit datelor statistice, 13 dintre mamele care au născut la Lugoj în 2023 sunt minore.

Medicii lugojeni spun că numărul nașterilor înregistrate în anul care tocmai s-a încheiat este considerabil mai mic față de anii anterior.



Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Rapidistii castiga medaliile de bronz in Giulesti

Echipa de volei masculin Rapid a reușit să obțină medaliile de bronz în cadrul competiției, după o serie de...

Read More...
The Marshall Star for May 1, 2024

Evolutia centrului de la NASA Marshall Space Flight

NASA’s Marshall Space Flight Center se pregătește pentru următorul pas important în evoluția campusului său principal. Prin intermediul unei...

Read More...
Părintele Zaharia despre Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră. Două alimente sunt total interzise

Obiceiuri și tradiții în Joia Mare

În Joia Mare, cunoscută și ca Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră, creștinii prăznuiesc patru aspecte importante din...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro