Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Amir Oh…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Amir Ohana, președintele Knesset-ului, Parlamentul Statului Israel.

Cu această ocazie, au fost abordate teme legate de relația bilaterală, ambele părți apreciind nivelul înalt al cooperării în domenii precum tehnologie, industrie de apărare sau IT. Soluțiile privind sistemele de irigații în zonele afectate de secetă și dezvoltarea capacităților de stocare a energiei, alături de identificarea de noi soluții pentru aprovizionarea cu gaze a regiunii noastre, s-au aflat printre domeniile de dezvoltare a relațiilor economice.

Premierul României a evidențiat importanța acordată de țara noastră luptei împotriva antisemitismului și promovării rolului comunității evreiești în istoria noastră, accentuând relevanța procesului educațional al tinerei generații pentru evitarea derapajelor extremiste și prezervarea valorilor democratice. Totodată, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit atât pentru investițiile israeliene în România, cât și pentru sprijinul acordat pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care este un obiectiv de țară asumat la nivelul Executivului.

Președintele Knesset-ului a transmis mulțumirile sale pentru sprijinul constant acordat de țara noastră la nivel internațional Statului Israel și procesului de pace în Orientul Mijlociu. La rândul său, înaltul oficial a subliniat relevanța conexiunilor istorice și culturale dintre cele două popoare, o parte importantă dintre cetățenii Statului Israel fiind născuți sau având părinți în România.
Data: 2023-05-16 20:00:02

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

MET Summer Trophy: Turneul ITF M15 la București din iulie 2024

MET Summer Trophy este un turneu de tenis de nivel ITF M15 ce va avea loc la București între...

Read More...

Premieră în Justiție. Imaginea lui Ceaușescu pe prelata unui camion i-a adus dosar penal unui locuitor din Zalău

Fotografia alb-negru de pe camionul surprins pe Valea Oltului era însoțită de textul: „Singurul conducător român cu sânge de...

Read More...

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

One commentOn Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu Amir Oh…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro