BMW Group pune în funcțiune un nou tunel pentru testarea farurilor și a iluminatului exterior

BY: stiridinromania.ro In Auto, STIRILE ZILEI
BMW Group pune în funcțiune un nou tunel pentru testarea farurilor și a iluminatului exterior

Bucureşti/München. BMW Group are acum la dispoziție un nou tunel pentru testarea farurilor și a iluminatului exterior ale modelelor noi. Noul Light Channel Next, construit într-un fost depozit de piese din Unterschleißheim, lângă München, este unul dintre cei mai mari și mai modern din acest gen din lume. Proiectul permite proiectanților și dezvoltatorilor să analizeze și să optimizeze toate componentele luminilor automobilului prin simularea precisă a diferitelor scenarii pe modele reale. Condițiile de iluminare ambientală pentru orice moment din zi și din noapte pot fi reproduse în mod realist acolo.

În noul tunel de lumină, dezvoltatorii își concentrează atenția în principal pe integrarea farurilor adaptive extinse, care garantează iluminarea în siguranță a drumului și a împrejurimilor, precum și un condus fără oboseală. Pe lângă faptul că există un factor important de siguranță, luminile automobilului sunt și o problemă de design pentru toate mărcile din BMW Group. Luminile de zi, cu un design atractiv, fac parte din blocurile optice ale modelelor actuale, precum grila iluminata BMW “Iconic Glow”, stopurile distinctive MINI cu designul Union Jack sau covorul luminos dinamic, care adaugă un efect de iluminare în zona de acces în automobil. Modelele de lumină inovatoare și efectele individuale de iluminare conferă fiecărui model un aspect inconfundabil.

„Pentru BMW Group, lumina este un subiect care constantă câștigă importanță. “, spune specialistul în lumini Christian Jebas.

BMW Light Channel Next intervine acolo unde computerele se limitează

Când vine vorba de dezvoltarea de noi sisteme de lumini, simulările asistate de calculator oferă o bază solidă. Cu toate acestea, în ciuda progreselor uriașe în domeniul realității virtuale și mixte, o evaluare a luminii pe automobile în condițiile reale rămase indispensabile pentru inginerii și designerii BMW Group. Noul tunel de lumini oferă condiții perfecte pentru aceasta.

Având o lungime de 132 de metri, Light Channel Next este cel mai lung instrument de dezvoltare din BMW Group. Suprafaţa de testare are o lăţime de aproximativ 22 de metri. Aceasta înseamnă că dezvoltatorii și designerii au la dispoziție sau suprafață totală de aproape 3.000 de metri pătrați. Facilitatea include și un atelier de pregătire a prototipurilor pentru testele cu lumini. Intrarea în funcțiune a noului tunel de lumini urmează după aproximativ trei ani de construcție. Locaţia din Unterschleißheim este aproape de Centrul de Cercetare şi Inovare (FIZ) al BMW Group, la nord de München.

Patru suprafeţe de sol pentru teste extinse de lumină în toate condiţiile

Una dintre cele mai importante caracteristici ale noului tunel de lumini în condițiile solului. Sunt disponibile patru suprafețe diferite pentru analiza tehnologiilor de lumini nou dezvoltate și a modelelor de lumină. Zona centrală are o suprafață de asfalt, care a suferit un proces special de șlefuire a suprafeței pentru ao îmbătrâni artificial. Caracteristicile sale de reflexie corespund cu cele ale unui drum, făcând posibilă evaluarea culorii și omogenității fascicolelor statice sau variabile ale fazei scurte.

În plus, o alee sau chiar un strat comun de parcare subterană pot fi folosite pentru analiza covoarelor de lumini BMW. Dezvoltatorii au acces chiar la un parchet de tipul celor folosite pentru prezentarea automobilelor la târguri.

BMW Light Channel Next simulează condițiile de iluminare în orice moment al zilei

Pentru a evita reflexiile nedorite de pe pereți sau tavan, întregul tunel de lumini este vopsit într-o culoare specială, negru mat, care absoarbe lumina. De asemenea, capcane de lumină sunt montate în zona pereților, astfel camera, cu excepția podelei, să absoarbă toată lumina. Alte suprafețe sunt proiectate în mod deliberat pentru a oferi o reflexie clară și vizibilă a luminii incidente. Astfel, noul tunel de lumini are un perete de testare care măsoară 18 metri lățime și trei metri înălțime, cu o caracteristică de radiație Lambertiană. Acesta poate fi coborât dacă este necesar și este utilizat pentru măsurarea fascicolelor de culoare la limita de lumină/întuneric a distribuției fazei scurte sau pentru reglarea precisă a înclinării farurilor. Echipamentul tunelului de lumini include și o velă uşoară, care măsoară aproximativ 80 de metri pătrați, pentru a identifica orice lumină rătăcită nedorită.

Pentru evaluarea lămpilor de semnalizare care sunt active și în timpul zilei, de exemplu indicatoare de direcție sau lumini de zi, o perete cu lumină de zi care măsoară 10 metri lățime și cinci metri înălțime oferă un fundal mare și luminos. Acesta poate fi variat nu numai în ceea ce privește luminozitatea, ci și temperatura culorii. În acest fel, condițiile de lumină la amiază pot fi simulate la fel de bine ca și cele din orele de seară. Pentru a asigura o poziţionare controlată a automobilelor de testare, modelele sunt aliniate complet automat de-a lungul axei longitudinale prin intermediul unui suport de centru. Acest lucru nu numai că mărește precizia, dar și economisește timp prețios care altfel ar fi pierdut la manevre complicate.

Ca instrument-cheie în dezvoltarea de noi concepte de lumină, Light Channel Next va începe să funcționeze cu efect imediat. Numeroasele sale caracteristici și posibilități diverse de aplicație vor ajuta la obținerea celor mai bune cal posibile pentru client și la simplificarea semnificativă a activităților de zi cu zi a inginerilor. Transformarea parțială a unui depozit existent a însemnat posibilitatea de a reduce costurile la minimum, maximizând în același timp beneficiile pentru dezvoltarea automobilelor.

Sursa si foto: www.press.bmwgroup.com
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Octavia Iacob Brosser, Veteran al Rapidului – Un Om deosebit!

Octavia Iacob Brosser, antrenoarea coordonatoare a secției de atletsim a Rapidului, împlinește astăzi o frumoasă vârstă. Cu o carieră...

Read More...

Antrenamente personalizate: valorificarea diversității pentru un progres constant

Antrenamentele personalizate reprezintă o modalitate eficientă de a valorifica diversitatea individuală a fiecărui sportiv, contribuind astfel la un progres...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro