Președintele afirmă că Uruguay nu va topi statuia uriașă a vulturului nazist din bronz într-un porumbel.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Uruguay nu va topi vulturul nazist uriaș de bronz într-un porumbel, spune președintele – POLITICO

Uruguay nu va topi bronzul vulturului nazist într-o porumbel, spune președintele

În ciuda cererilor grupurilor evreiești, Uruguayul nu va topi un vultur nazist de bronz și va transforma simbolul într-un porumbel de pace, a declarat președintele Luis Lacalle Pou.

Vulturul care stă pe o cruce încovoiată, care aparținea navei germane Admiral Graf Spee, a fost salvat din apele râului Plate din 1939 de către marinari uruguayeni și a fost expus într-un parc din capitala Montevideo.

În ultimii ani, grupurile evreiești au cerut ca simbolul să fie eliminat și transformat într-un porumbel de pace, dar președintele Pou a spus că nu va fi distrus.

“Nu este vorba despre a fi de acord cu simbolurile. Este vorba despre a înțelege istoria și a învăța din aceasta”, a spus el într-o conferință de presă.

Pou a adăugat că vulturul va fi repozitionat într-un muzeu naval și va fi însoțit de informații care să explice contextul său istoric.

Admiral Graf Spee a fost scufundat lângă coasta Uruguayului în timpul celui de-al doilea război mondial. Marinarii germani au fost primiți cu căldură în Montevideo, dar au trebuit să părăsească orașul după ce guvernul uruguayan a primit presiune din partea Marii Britanii.

Înainte de a pleca, germanii au aruncat peste bord aparatele de criptare ale navei lor, ceea ce a permis echipajului britanic să decripteze mesajele germane și să câștige bătălia de la Rio de La Plata.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Premieră în Justiție. Imaginea lui Ceaușescu pe prelata unui camion i-a adus dosar penal unui locuitor din Zalău

Fotografia alb-negru de pe camionul surprins pe Valea Oltului era însoțită de textul: „Singurul conducător român cu sânge de...

Read More...

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Deplasare a unui contingent de pompieri către Franța

Astăzi, 13 iulie, a pornit către Franța cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri pentru schimbarea efectivelor...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro