Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Ne aflăm într-un moment crucial pentru dezvoltare…

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Ne aflăm într-un moment crucial pentru dezvoltarea sectorului energetic din România și producerea energiei din surse curate, nepoluante. Acordul de sprijin pentru dezvoltarea Proiectului strategic național Unitățile 3 și 4 de la CNE Cernavodă, semnat astăzi la Palatul Victoria, reprezintă un efort instituțional comun și angajamentul ferm al statului român pentru finalizarea acestui proiect.
Dezvoltarea proiectului, o investiție necesară României viitorului, va acoperi peste o treime din necesarul energetic estimat pentru anii 2030 și 2031 și va avea inclusiv beneficii sociale – peste 20.000 de locuri de muncă, într-un domeniu de top, în care România are experiență la cele mai înalte standarde.
Am făcut pași importanți în ultimul an pentru protejarea consumatorilor români, dezvoltarea sistemului energetic și atingerea obiectivului nostru privind independența energetică. Alături de Proiectul Unităților 3 si 4, dezvoltarea tehnologiei bazată pe Reactoarele Modulare Mici (SMR) va plasa România drept lider al energiei curate și sigure.
Mizăm, în continuare, pe sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru dezvoltarea programului nuclear civil, unul din pilonii pe care vom consolida profilul energetic al României, în acord cu viziunea europeană de protejare a mediului şi cu țintele de decarbonizare.
Finanțarea americană de 4 miliarde de dolari și operaționalizarea deja realizată a simulatorului SMR de la Universitatea Politehnică București oferă, în egală măsură, resursele financiare necesare demarării primului proiect de acest tip după cel din SUA, dar și acces la înaltă tehnologie pentru studenții români, viitorii experți care vor opera aceste surse de producere a energiei.
Acordul semnat astăzi și tot ce facem în sectorul energiei nucleare, alături de proiectele dezvoltate de companiile energetice strategice, de investițiile finanțate prin Fondul de modernizare, prin REPower EU, de valorificare a gazelor naturale din zona românească a Mării Negre, vor asigura stabilitate și independență energetică pentru cetățenii români și pentru mediul de afaceri.








Data: 2023-06-09 12:36:31

Link catre sursa

Foto: Facebook sau Pixabay

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Dream with Us graphic, showing a female African American dreaming up aeronautics ideas.

Explorarea Lunii, Europa si Telescoapele

NASA a furnizat imagini cu rezoluție înaltă ale stratului de gheață al lui Europa NASA a lansat imagini spectaculoase ale...

Read More...

Puterea și stabilitatea trunchiului: Rolul vital al exercițiilor de core

Puterea și stabilitatea trunchiului: Rolul vital al exercițiilor de core Introducere Trunchiul reprezintă baza corpului uman și este esențial pentru menținerea...

Read More...

Drumul spre necunoscut: Vikingii și descoperirile lor transatlantice

Drumul spre necunoscut: Vikingii și descoperirile lor transatlantice Vikingii au fost cunoscuți drept războinicii neînfricați ai Europei medievale, dar puțini...

Read More...

4 commentsOn Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Ne aflăm într-un moment crucial pentru dezvoltare…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro