“Premierul Marcel Ciolacu declară: Securitatea regiunii noastre – o prioritate crucială pentru stabilitatea și prosperitatea României!”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța securității în regiunea noastră pentru România. El a propus liderilor din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest să colaboreze pentru dezvoltarea economică a zonei. Alături de alte personalități importante, precum președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel, premierul Ciolacu a reafirmat unitatea și solidaritatea necesare în acest moment crucial al istoriei. Premierul a subliniat că România poate fi un hub economic cheie în această zonă și a solicitat un mecanism european care să susțină investițiile masive în infrastructură și extinderea capacităților logistice. De asemenea, a evidențiat că aderarea României la Spațiul Schengen este o decizie strategică importantă în contextul regional actual.

Premierul Marcel Ciolacu: Securitatea regiunii noastre reprezintă un element vital pentru România!
Am propus liderilor din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest să lucrăm #împreună pentru dezvoltarea economică a zonei noastre.
Alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și alți șefi de stat și de guvern din Europa de Sud-Est am reafirmat unitatea și solidaritatea de care trebuie să dăm dovadă în acest moment esențial al istoriei. De felul în care acționăm acum depinde viitorul Europei și păstrarea valorilor fundamentale ale democrației și libertății.
România este un vector de #stabilitate și poate fi un hub economic cheie în această zonă a Europei. Avem nevoie de un mecanism european care să susțină #investițiile foarte mari pe care le vom face în infrastructură și extinderea capacităților logistice.
În plus, am subliniat că locul României este în Schengen. Aderarea țării noastre la Spațiul Schengen este nu doar o așteptare legitimă, ci și o decizie de importanță strategică în actualul context regional.




Data: 2023-08-21 23:53:35

Foto: Facebook sau Pixabay

Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

concurs stiridinromania




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Sfaturi de moda pentru sezonul primavara-vara 2024

Iulius Town propune sugestii interesante pentru garderoba de primavara-vara 2024 Pentru cei care abia asteapta sa-si actualizeze garderoba pentru sezonul...

Read More...
NASA Earns Best Place to Work in Government for 12 Straight Years

NASA, Cel Mai Bun Loc de Muncă în Guvernul Federal – 2023

NASA a fost desemnată joi ca fiind cel mai bun loc de muncă în guvernul federal în 2023 -...

Read More...
Prezentare de carte Mazzini și românii. „Apostolul națiunii” și Risorgimento-ul european – Academia Română, Filiala Iași

Mazzini și românii: Apostolul națiunii și Risorgimento-ul european

Evenimentul de prezentare a cărții "Mazzini și românii. „Apostolul națiunii” și Risorgimento-ul european" va avea loc la Facultatea de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro