“Premierul Marcel Ciolacu acordă un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal afectați de războiul din Ucraina și importurile de cereale”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că a acordat un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal, care se confruntă cu dificultăți în a-și valorifica producția din 2022, din cauza războiului din Ucraina și a importurilor de cereale. Sprijinul acordat constă într-o subvenție de 2 lei pe litru pentru 50% din motorina folosită în lucrările agricole.

În plus, Guvernul a alocat 65 de milioane de lei suplimentar producătorilor înscriși în Programul “Tomata”, care înregistrează un număr record de beneficiari în acest an, peste 22.000. Acest program are ca scop sprijinirea producției de tomate în România și promovarea acestui produs pe piața internă și externă.

De asemenea, au fost aprobate normele de aplicare pentru Programul INVESTALIM, prin care se urmărește creșterea capacității de procesare a produselor agro-alimentare în țară. Scopul acestui program este reducerea exportului de materie primă și importul de alimente procesate din afara țării. Bugetul alocat pentru perioada 2023-2026 este de 600 de milioane de euro, adică 150 de milioane de euro anual.

Aceste măsuri au fost luate în contextul în care fermierii români din sectorul vegetal se confruntă cu dificultăți în valorificarea producției de cereale din cauza situației geopolitice tensionate din Ucraina și a importurilor de cereale. Sprijinul acordat de Guvern vine în sprijinul acestor fermieri și își propune să asigure un mediu favorabil pentru dezvoltarea agriculturii în România.

În concluzie, Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, a acordat un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal, prin subvenționarea motorinei folosite în lucrările agricole, alocarea de fonduri suplimentare în Programul “Tomata” și promovarea Programului INVESTALIM. Aceste măsuri au ca scop sprijinirea și dezvoltarea agriculturii în România, în contextul dificultăților întâmpinate de fermieri.

Sursa: Guvernul României.

Premierul Marcel Ciolacu: Am acordat astăzi un sprijin de urgență fermierilor din sectorul vegetal, cu mari probleme în a-și valorifica producția din 2022, din cauza războiului din Ucraina și a importurilor de cereale. Sprijinul este de 2 lei pe litru pentru 50% din motorina folosită în lucrări agricole.
De asemenea, alocăm 65 de milioane de lei în plus producătorilor înscriși în Programul ”Tomata”, unde există un record de beneficiari în acest an, peste 22.000.
Și, am aprobat normele de aplicare pentru Programul INVESTALIM. Creștem, astfel, capacitatea de procesare a produselor agro-alimentare, ca să nu mai exportăm materie primă și să importăm alimente procesate în afara țării. Avem un buget de 600 de milioane de euro pentru perioada 2023–2026, adică 150 de milioane de euro anual.Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Guvernul României
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Readout of President Biden’s Call with Amir Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani of Qatar

S.U.A.: Colaborarea bilaterală între SUA și Qatar: o viziune comună pentru o regiune a Orientului Mijlociu mai stabilă și prosperă

Președintele Joseph R. Biden, Jr. a vorbit astăzi cu Amir Sheikh Tamim Bin Hamad Al-Thani din Qatar. Cei doi...

Read More...
3 octombrie 1906: Mesajul SOS ("Save Our Souls", "Save Our Ship") a fost adoptat ca semnal internațional de forță majoră

Semnalul SOS – istoria și semnificația lui

Semnalul de alarmă "SOS" este cunoscut în întreaga lume ca fiind cel mai frecvent utilizat în codul Morse. Adoptat...

Read More...

“4 octombrie: 80 de ani de la nașterea lui Florian Pittiș”

Florian Pittiș a fost una dintre personalitățile remarcabile ale scenei artistice românești. Pe lângă talentul său ca actor, regizor...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro