Cometa Nishimura (C/2023 P1) de Liviu Rabac

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Cometa Nishimura (C/2023 P1) de Liviu Rabac

Cometa Nishimura (C/2023 P1) a fost descoperită recent, mai exact pe 11 august 2023 de către astronomul amator Hideo Nishimura. Aceasta a venit probabil din norul lui Oort, o regiune îndepărtată din sistemul nostru solar. Cercetătorii au calculat că această cometă are o perioadă orbitală de 437 de ani, ceea ce înseamnă că va dura mult timp până când va reveni în apropierea Pământului.

De la descoperirea sa, cometa Nishimura a crescut în strălucire și a continuat să avanseze în sistemul solar. Cu cât se apropie de Soare, atât strălucirea cometelor, cât și riscul de a se dezintegra, cresc. Aceasta se datorează încălzirii intense a suprafeței cometei de către Soare, care poate duce la evaporarea și distrugerea materialului său.

În data de 7 septembrie 2023, cometa a fost fotografiată când se afla la doar 15 grade deasupra orizontului. Fotografiile surprinse au fost realizate cu ajutorul unui echipament specializat, inclusiv un telescop Eq6-pro și o cameră ASI 533 MC, pe lângă alte accesorii și software-uri utilizate în procesul de capturare și procesare a imaginilor.

Această descoperire este importantă pentru comunitatea astronomică, deoarece oferă o oportunitate de a studia mai detaliat caracteristicile și comportamentul cometelor. De asemenea, observațiile adunate de pe parcursul acestei misiuni pot contribui la înțelegerea mai bună a originii și evoluției sistemului nostru solar.

Autorul acestei descoperiri, Liviu Rabac, este un astronom amator recunoscut la nivel internațional pentru contribuțiile sale în domeniul astrofotografiei și astronomiei observaționale. Descoperirea sa este o dovadă a faptului că și amatorii pot avea un rol important în cunoașterea și explorarea universului nostru.

În concluzie, cometa Nishimura (C/2023 P1) reprezintă o descoperire semnificativă în domeniul astronomiei și oferă oportunități unice de studiu și observare. Cu cât vom acumula mai multe informații despre această cometă, cu atât vom avea o înțelegere mai profundă a originii și evoluției sistemului nostru solar.

Informatia a fost publicata pentru prima data de www.astroclubul.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cheile succesului lui Patrick Kiens în România: Împuternicire, comunicare și distracție

În articolul analitic de față, vom discuta despre prezentarea intitulată "Patrick Kiens’ (ROU) Keys To Romanian Success: Empowerment, Communication,...

Read More...
La Spitalul Județean se fură ca în codru! Furturile apar pe camere

Furtul unui portofel dintr-un spital din Vaslui

Un individ necunoscut a furat un portofel cu bani din camera de gardă a Spitalului Județean din Vaslui. Incidentul...

Read More...
Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

UVT Liberty Marathon 2023: O sărbătoare a alergării în Timișoara

Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit duminică, 1 octombrie, cea de-a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro